RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvartfinaler i skyggen

Foto: Scanpix
Kveldens to kvartfinaler i ishockey-VM blir spilt litt i skyggen av andre begivenheter i mesterskapet.

Naturligvis påvirker det semifinaler og finale at hjemmenasjonen Tsjekkia er slått ut.

Men ikke minst er nå VM preget av at Sverige nå henter superstjernene Nicklas Lidström og Peter Forsberg til semifinalene.

I skyggen
Peter Forsberg er kanskje verdens aller beste hockeyspiller, mens Lidström trolig er verdens beste back. Han er i alle fall blitt kåret til NHLs beste back tre ganger.

Dermed er storkampen mellom Finland og Canada havnet litt i skyggen. At Slovakia slår Sveits i den andre kvartfinalen, regner de fleste med som sikkert.

Finland har dominert sine kamper mot svakere motstandere til nå i mesterskapet. Men har hatt problemer mot sterkere motstandere. Laget tapte 2-5 for Slovakia, og spilte 1-1 mot Sverige.

Utrolig
Finnene har ikke et så fancy som de hadde i fjorårets mesterskap. De var favoritter på hjemmebane, men ble slått ut i kvartfinalen av nettopp Sverige, etter en utrolig vending av svenskene. Finland ledet 5-1 midt i andre periode, men når kampen var slutt sto det 6-5 til Sverige.

I år er det et mer grovjobbende lag som, ikke ulikt det laget som tok Finlands foreløpig siste VM-medalje i 2001.

Historisk sett har Finland slått Canada i kamper som ikke har hatt betydning for Canada. Men i kveldens kamp – hvor mye star på spill må transatlanterne gjelde som favoritter.

Trøbbel
Canadierne tapte klart for Tsjekkia i den siste gruppespillmatchen. Et tsjekkisk lag som altså fikk reisepass av USA i kvartfinalen. Canada har ikke kommet opp på vanlig nivå i denne turneringen. Spesielt har det sviktet offensivt. Det er stort sett bare Scott Niedermayer og Derek Morris som har vært gode framover.

Canada er best på papiret, men husk at de har hatt trøbbel i alle kvartfinalene laget har spilt i VM siden 2000.

I den andre kvartfinalen skal Slovakia ta seg enkelt av Sveits. Slovakene har imponert i mesterskapet, og tar aldri lett på en slik oppgave.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere