Gå til sidens hovedinnhold

Kveldsderby

Det er ennå noen uker til årets første byderby skal spilles, men allerede har denne kampen rukket å bli en het potet i pressen. Hvorfor? Kampen har avspark klokken 21.25, noe som er det seneste kamptidspunktet for en kamp i Tippeligaen noensinne. Nå skal ikke jeg påberope meg et fasitsvar på dette, men å avslutte en Tippeliga-kamp klokken 23.20 om kvelden i Norge er mildt sagt oppsiktsvekkende. Når det er sagt virker beslutningen låst, derfor har vi bare én ting å gjøre, nemlig å få maks ut av dette kveldsderbyet. Derfor er det vårt ansvar som klubbledere å sørge for at dette blir en kamp med en fantastisk ramme, selv om det er Vålerenga som står som arrangør. For det fins mange gode grunner til hvorfor dette kan bli en flott kamp, også når kampen begynner så sent.

Drahjelp fra pressen

Jeg tror de som tok avgjørelsen, har sett for seg et fullsatt Ullevaal i flomlys med mange varmegrader i luften, og elektrisk stemning på tribunen, og dette kan fort slå til. Dersom begge klubbene kjemper i toppen, og det er flott vær, er det ingen grunn til at det ikke kan komme mange tilskuere, selv om en del småbarnsfamilier blir hjemme.
Men vi trenger drahjelp fra pressen, og våre supporterklubber for å få dette til. Før byderbyet i fjor hadde Aften knapt et ord om kampen i forkant, og ser man på hvordan avisene i vårt naboland Sverige er med på å hause opp disse sine derbykamper, blir man litt forundret, og tidvis fortvilet. Denne kampen har alle muligheter til å bli den desidert største i Norge uansett tidspunkt, og nå må alle avisene i landet kjenne sin besøkelsestid og gi kampen den oppmerksomheten den fortjener. Er det ikke i norsk fotballs interesse at vi får et klassisk hovedstadsderby?
Avisen du holder i hånden i dag, er en lokalavis som vet hva disse derbyene betyr, og før kampene i hovedstaden i år vil du motta et eget bilag med alt du trenger å vite om begge lagene.

Bastionen er viktig

Bastionen er også en meget viktig partner for Lyn før denne kampen. Jeg kan ikke tenke meg at det er så mange andre klubber som har en bedre dialog med sine supportere enn det vi har, og i årenes løp har de vært meget gode støttespillere og samtalepartnere for oss.
Det er tidlig å trekke noen konklusjoner om denne kampen, men en ting er helt sikkert. Vi kan være så forbanna vi bare vil over dette tidspunktet, men får vi ikke gjort noe med det så må vi gjøre det beste ut av det. Jeg er sikker på at vi kan få lagt forholdene til rette på best mulig måte, slik at byderbyet får den rammen den fortjener.
For det kan bli en fantastisk feiring i Oslo by night, når vi nok en gang hever armene triumferende i været etter en derbykamp mot Vålerenga.
På østkanten skjelver de allerede.
God helg.

Joachim Westher Andersen

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant