RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnefotball tøffere enn herrefotball

Sist oppdatert:
Kvinnefotball har langt flere grisetaklinger og harde luftdueller enn herrefotball.

(YEYE): Ifølge en ny studie er kvinnelige fotballspillere i Norge mer utsatt for korsbåndskader, stygge taklinger, overtråkk og skallinger enn de fleste andre – også sine mannlige kollegaer.

Forskere har tatt for seg 181 spillere fra eliteserien i 2001, der det ble rapportert 189 skader fordelt på disse. Dette er flere skader enn for gjennomsnittet blant mannlige spillere i Norge. I tillegg er norske kvinner mer skadeutsatt enn sine medspillere i andre land, viser studien. Grisetaklinger og harde luftdueller fører til mange ankel- og korsbåndskader og hodeskader i norsk kvinnefotball.

Hormonelle årsaker
Ifølge studier fra håndball, så spiller ikke anatomien på lag med kvinnene. Kvinner er faktisk mer utsatt for korsbåndskader, noe som peker mot hormonelle årsaker. Tallene er litt usikre, men de antyder at det er flere skader rett før menstruasjon eller eggløsning.

Det er ingen entydige svar på hvorfor det er sånn. Men de små forskjellene i anatomien til kvinner og menn, gir litt andre akser. Blant annet er kvinner fra naturens side mer kalvbeinte enn menn.

(Kilde: Forskning.no)

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere