Gå til sidens hovedinnhold

- Kvinnehopp på egne bein

Hoppsjef Clas Brede Bråthen tror den nye verdenscupen for kvinner er et produkt som vil stå godt og trygt på egne bein.

Det historiske åpningsrennet i nyskapningen på Lillehammer i helga var en integrert del av verdenscuprennet for menn. Neste gang de kvinnelige og mannlige hopperne møtes i ett og samme verdenscuparrangement blir først i Holmenkollhelga i mars. I mellomtiden skal verdenscupen for kvinner ut i verden på egen hånd, med 12 renn på mer og mindre kjente vintersportssteder i seks land.

Større totalverdi
Mange mener at kvinnehopperne trenger drahjelp av gutta nå i startfasen, og at helgens modell med renn for begge kjønn på samme sted burde vært benyttet flere ganger i vinter.

- For oss som skal følge begge, ville det selvsagt vært det beste rent praktisk, sier sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Men jeg har så stor tro på potensialet i kvinnehopp at jeg både håper og tror verdenscupen vil stå bra alene på egne bein. Alle rennene skal TV-sendes, og dermed blir totalverdien for hopp totalt sett mye større, også fordi vi blir representert i flere arenaer. Derfor tror jeg det er lurt å utvikle kvinnehopp som et eget produkt.

Ikke bortgjemt
Flere av kvinnerennene i vinter skal gå på relativt ukjente steder, men Bråthen er likevel ikke redd for at jentene vil bli bortgjemt.

- Se på verdenscupen for menn. Flere renn går på små steder, som for eksempel Willingen med bare rundt 1500 innbyggere. Det kan komme flere tusen tilskuere på små arenaer, som ofte også er intime. Uansett er gode TV-bilder noe av det viktigste, påpeker han.

Bråthen innrømmer imidlertid at det ville vært naturlig å integrere kvinner og menn i prøve-VM i Val di Fiemme. Der hopper jentene i midten av januar, gutta den første helga i februar. Men hoppjentene skal konkurrere sammen med kombinerteliten i Schonach 6. januar, og der er det alltid mye folk.

Starten på ny epoke
Det blir for øvrig neste stoppested i den historiske verdenscupen. Hoppsjefen skulle gjerne unngått en drøy måneds opphold mellom det første og det andre rennet.

- Men uansett er dette en god begynnelse. Det er starten på et nytt utviklingstrinn. Vi har lagt bak oss kampen om anerkjennelse av kvinnelig hoppsport. Nå handler det om å bygge og utvikle et produkt som er kommet for å bli. I tråd med dette vil også terminlista bli videreutviklet, understreker Clas Brede Bråthen. (ANB)

Kommentarer til denne saken