RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnelaget til topps

Foto: Sara Johanessen/Scanpix
Sist oppdatert:
Veldig god utvikling på jentesiden i friidrett.

Det norske kvinnelaget i friidrett leverte en meget god prestasjon da de søndag sikret seg sammenlagtseieren under et europacupstevne i Estland.

Les også:Knuste stafettrekord

God utvikling
Da alle øvelsene var ferdige hadde de norske jentene gått til topps i fem av ni øvelser i historiens siste europacup i friidrett.

- Dette var en veldig god prestasjon fra jentene. Spesielt lørdag var en god dag, men også søndag hadde vi mange jevne og gode prestasjoner.

- Dagens seier viser at vi har en veldig god utvikling på jentesiden. Det som er mest interessant nå er å se hvor vi står når alle 46 nasjonene som konkurrerer rundt om i Europa har vært i aksjon.

- Jeg vil spesielt trekke frem 4x100-meter stafett hvor det ble satt ny norsk rekord og 5000-meter hvor vi måtte hente inn nye utøvere helt i siste liten, sier friidrettsforbundets sportssjef Ketil Tømmernes til Nettavisen.

I sluttprotokollen sto det 124 poeng til Norge, 119 til Estland og 116 til Sveits.

Nytt system
Fra og med neste sesong vil den internasjonale friidretten få et nytt divisjonssystem og sportssjefen er klar på hvilke mål forbundet har i forbindelse med omrokeringene.

- Fra neste år blir det et nytt divisjonssystem der vi får en superliga, en første divisjon, en andre divisjon og en tredje divisjon. Målet vårt er å kunne stille i første divisjon både på herre- og kvinnesiden neste sesong, sier Tømmernes.

Vukicevic-seier
Hekkeløperen Christina Vukicevic var en av mange som bidro til den norske seieren. Hun vant sin distanse på tiden 13,04.

- Jeg følte det ikke var noe perfekt løp, men resultatet er gull for Norge i kampen for en plass i 1. divisjon, sier Vukicevic ifølge NTB.

Andre norske utøvere som gikk til topps søndag var Stine Kufaas i høyde, med 1,84 meter, Ingvild Måkestad på 1500-meter med tiden 4,20,25 minutter og Elisabeth Slettum på 200-meter med tiden 23, 98 sekunder.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere