RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnene sier nei til OL

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Tromsøs menn sier ja takk. Men kvinnene sier seg enige med kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, og stiller seg negative til OL i Tromsø.

Dette kommer frem i en meningsmåling lagt fram denne uken.

Blant menn både i Tromsø og i fylket er det et flertall for OL. Men forslaget møter motstand blant kvinner. I fylket sier 54 prosent av kvinnene nei, mens kun 33 prosent svarer ja på om man bør fortsette med OL-planene.

- Det er vel ikke så overraskende. Ofte er det jo slik at kvinner er mer opptatt av det nære og ser verdien i bedre velferdstilbud heller enn luftige OL-planer, sier Ulf E. Hansen til Nordlys.

Det er med solid flertall at folk i Tromsø by nå sier nei til OL-planene. 50 prosent sier klart nei. Kun 39 prosent i Tromsø sier ja, selv etter at Valgerd sa nei.

– Her må folk flest ta et oppgjør med seg selv. Det er tydeligvis ikke lett å lage en suksess på hjemmebane, sier Kristoffersen til Nordlys.

Utenfor Tromsø er det derimot flertall for OL flere steder. Både i Nordland og Finnmark finner man et flertall for et nytt norsk vinter-OL. I Troms stemmer et lite flertall mot.

Det er også forskjeller når der gjelder alder. Blant de mellom 18 og 45 er det flertall for OL, i motsetning til hos de som er 45 og eldre.

- Det er helt i tråd med hva vi oppfatter er holdningen blant folk flest, sier Hansen videre.

Meningsmålingen som Nordlys presenterte lørdag, har også tatt for seg ønsket om Tromsø-OL blant ulike partiers velgere. Her kommer det frem at et klart flertall blant Arbeiderpartiets og Kystpartiets velgere fortsatt sier ja, mens man i FrP er man delt på midten.

Blant velgerne til Høyre og SV er det knepne nei-flertall. Senterpartiet, KrF, Venstre og RV er klart negative.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere