Kvinnene sier nei til OL

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Tromsøs menn sier ja takk. Men kvinnene sier seg enige med kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, og stiller seg negative til OL i Tromsø.

20.11.04 16:03

Dette kommer frem i en meningsmåling lagt fram denne uken.

Blant menn både i Tromsø og i fylket er det et flertall for OL. Men forslaget møter motstand blant kvinner. I fylket sier 54 prosent av kvinnene nei, mens kun 33 prosent svarer ja på om man bør fortsette med OL-planene.

- Det er vel ikke så overraskende. Ofte er det jo slik at kvinner er mer opptatt av det nære og ser verdien i bedre velferdstilbud heller enn luftige OL-planer, sier Ulf E. Hansen til Nordlys.

Det er med solid flertall at folk i Tromsø by nå sier nei til OL-planene. 50 prosent sier klart nei. Kun 39 prosent i Tromsø sier ja, selv etter at Valgerd sa nei.

– Her må folk flest ta et oppgjør med seg selv. Det er tydeligvis ikke lett å lage en suksess på hjemmebane, sier Kristoffersen til Nordlys.

Utenfor Tromsø er det derimot flertall for OL flere steder. Både i Nordland og Finnmark finner man et flertall for et nytt norsk vinter-OL. I Troms stemmer et lite flertall mot.

Det er også forskjeller når der gjelder alder. Blant de mellom 18 og 45 er det flertall for OL, i motsetning til hos de som er 45 og eldre.

- Det er helt i tråd med hva vi oppfatter er holdningen blant folk flest, sier Hansen videre.

Meningsmålingen som Nordlys presenterte lørdag, har også tatt for seg ønsket om Tromsø-OL blant ulike partiers velgere. Her kommer det frem at et klart flertall blant Arbeiderpartiets og Kystpartiets velgere fortsatt sier ja, mens man i FrP er man delt på midten.

Blant velgerne til Høyre og SV er det knepne nei-flertall. Senterpartiet, KrF, Venstre og RV er klart negative.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.