Kvinner forlanger å sykle Tour de France

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Proffryttere har skrevet brev for å bli inkludert i neste års tour.

13.07.13 14:58

Tour de France er verdens største sykkelbegivenhet.

12 millioner tilskuere følger rittet langs løypa og omtrent 3,5 milliarder mennesker ser rittet på fjernsyn.

Gjennom tourens historie har syklingen alltid handlet om menn. Årets utgave er intet unntak, og Chris Froome får enorm medieoppmerksomhet i den gule trøya.

Les også: Slik parkerte Contador Froome i sidevinden

Brev til rittdirektøren
Nå vil også damene være med på leken, og to av topprytterne har satt sin signatur på et brev skrevet til arrangøren ASO. Der spør de rittdirektør Christian Prudhomme om å bli inkludert i Tour de France 2014.

Du kan lese hele brevet her .

På linken er det også en underskriftskampanje hvor alle som støtter forslaget om å ha damene med i touren anbefales å skrive under. Lørdag formiddag hadde kampanjen drøyt 7.700 underskrifter.

- Nå er det på tide at kvinner blir inkludert i verdens største sykkelritt. Vi ønsker ikke å konkurrere mot herrene, men å ha et separert ritt for damer, som følger herrenes ritt med de samme start- og målbyene som herrene, står det skrevet i brevet.

Kvinnenes superstjerne fronter kampanjen
I front for brevet og underskriftskampanjen står superstjernen Marianne Vos, olympisk sølvmedaljør Emma Pooley, Kathryn Bertine fra St. Kitts og Nevis og verdensmester i Ironman Chrissie Wellington.

- Damenes ritt i London-OL viste hvor imponerende og spennende et dameritt kan være. Å få et damefelt i Tour de France vil en gang for alle slå hull på myten om kvinners begrensninger i fysisk konkurranse, skriver damene i brevet til ASO.

Les også: Verdens beste jente skal slå guttene

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Peter Dejong

Vil sykle de samme distansene som herrene
I dag er Giro Donne, som er damenes Giro d’Italia, det mest prestisjetunge etapperittet for damene. Årets utgave av rittet inneholdt åtte etapper og ble avsluttet 7. juli.

Giro Donne er det lengste proffrittet for damer med sine åtte etapper. Nå ønsker altså damene bak brevet til Prudhomme og ASO at nye barrierer skal brytes og at kvinner skal få sykle verdens største sykkelritt.

- Vi ønsker å sykle de samme etappene og de samme distansene som herrene. Det kan løses ved å tilpasse estimert start- og måltid for både oss og herrene, slik at det ikke krasjer med hverandre, forklarer Vos, Pooley, Bertine og Wellington.

Foreløpig har ikke ASO og rittdirektør Christian Prudhomme kommet med noe offentlig svar på kvinnenes brev.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.