RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Kvinnerenn smeltet bort

Det internasjonale skiforbundet (FIS) måtte avlyse tre verdenscuprenn for kvinner i alpint fredag. Det var dagen for den store snøsmeltingen.

Rennene i Slovakia og Tsjekkia midt i desember er definitivt tatt vekk fra terminlisten. Snøforholdene er håpløse, og det er ingen mulighet til å få avviklet slalåm og storslalåmrenn i verken Vratna eller Spindleruv.

Tre kvinnerenn falt altså for mildværet i Europa fredag, og tidligere i uken måtte FIS også avlyse utforrennet i Val d’Isere.

Utforen fra Val d’Isere blir arrangert i Beaver Creek denne helgen, men det er foreløpig ikke klart hvor de tre kvinnerennene kommer til å gå.

– Det er ikke lett å finne reserveplasser, men vi jobber med. Jeg regner med å kunne offentliggjøre hvor vi flytter disse rennene før mandag, sier Sonja Reichen i FIS, ifølge NTB-Reuters.

En sveitsisk klimarapport, som ble offentliggjort fredag, var heller ikke lystelig lesning for lederne i FIS. Den konkluderer med at den globale oppvarmingen de neste 50 årene vil gjøre at snøgrensen i Mellom-Europa heves med inntil 200 til 300 meter. Dersom det slår til, kommer en høyprofilert skiby som Kitzbühel i Østerrike til å bli temmelig snøfri om noen år, men foreløpig har østerrikerne snø nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere