RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvisvik: - Vi ble snytt

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Raymond Kvisvik mente dommeren bidro til Fredrikstads tap mot Stabæk.

FREDRIKSTAD - STABÆK 1-2:

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Fredrikstad ledet 1-0, og Stabæk-stopper Inge André Olsen var sendt i dusjen. 45 minutter gjenstod. Det burde vært 45 minutter med mer jubel for hjemmepublikumet.

I stedet ble det 45 minutter med lidelse.

Med én mann mindre på banen, tok Stabæk fullstendig kontroll over kampen. FFK stod igjen som paralyserte vitner til noen enorme enkeltprestasjoner av Alanzinho og Veigar Pall Gunnarsson, og fortjente faktisk ikke poeng.

- To dommertabber
Men Kvisvik var ikke bare skuffet over eget lag etterpå. Han mente at dommer Svein Oddvar Moen ødela for hjemmelaget ved to situasjoner.

Først da han ikke dømte straffe, men frispark, da Øyvind Hoås ble holdt på 16-metersstreken, i 83. minutt. Så da han ikke godkjente det Fredrikstad mener var en fullgod utlikning i kampens siste sekund, tre minutter på overtid. Kvisvik lobbet ballen over Jon Knudsen, og er sikker på at den krysset målstreken.

- Jeg gadd ikke å juble, fordi jeg uansett var skuffet over at vi kun fikk 2-2. Da vi så ikke får 2-2, sier det seg selv hvor skuffet vi nå er, sier Kvisvik til Nettavisen.

- Jeg så selv bra at ballen var inne. Ifølge alle andre (Brian West, Øyvind Hoås og Raijo Piiroja) var også ballen inne. Men jeg er ikke overrasket over at det ikke blir dømt, fortsetter han oppgitt.

- Først var det situasjonen med Øyvind (Hoås), da han (dommeren) blåste frispark. Det skjedde langt innenfor 16-meteren. Minst en halv meter. Da er det straffe da. Så da er vi snytt for en straffe, sier FFK-veteranen.

- Men de hadde vel like lite kommunikasjon som vi hadde i 2. omgang, oppsummerer han oppgitt.

Gjorde alt motsatt
Fredrikstad-trener Anders Grönhagen hadde ingen god forklaring på at laget gjorde alt i 2. omgang motsatt av hva de var enige om i pausen. Før pause spilte plankebylaget nemlig tidvis brukbar angrepsfotball – selv om det gikk langt mellom de store sjansene.

- Vi snakket om å få fart på ballen, at vi ikke skulle bli feige og at vi skulle være like aggressive i 2. omgang. Men så ble det ikke sånn. I stedet blir vi stillestående. Vi sender ballen til stillestående spillere. Vi mister rett og slett vårt eget spill. Vi har sett det på bortebane, men det burde ikke vært lov her hjemme. Nå er vi naturligvis meget skuffet, sier han.

- Det ble rett og slett forferdelig feil, istemmer kaptein John Anders Bjørkøy.

- Veldig viktig
For Stabæk-trener Jan Jönsson ble imidlertid alt rett etter pause. Selv med en mann mindre.

- Jeg er veldig stolt. Og jeg er veldig glad for at vi får betalt for tre poeng, etter at vi mistet en enda sikrere seier i Kristiansand i forrige bortekamp. Det er en mager trøst å føle at man er bedre enn motstanderen, da man bare har tatt ett poeng. Derfor var denne 2. omgangen så veldig, veldig viktig, sier han.

Seieren sendte Stabæk opp i tetkampen i Tippeligaen, mens Fredrikstad derimot befinner seg på nedre halvdel. Ser man på kampene i neste runde, kan det fort bli enda bedre for bæringene. De møter Odd Grenland hjemme. For Fredrikstad derimot venter en knalltøff bortekamp i Bergen. Så vener Vålerenga. Så Rosenborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere