*Nettavisen* Sport.

Kvisvik brøt 1-1-forbannelsen

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (SCANPIX)

Det så ut til å gå mot den syvende 1-1-kampen, så dukket Raymond Kvisvik opp.

20.04.09 21:11

VIKING - FREDRIKSTAD: 1-2

Seks av syv kamper i Tippeligaens femte serierunde hadde før dagens dyst endt 1-1.

Det så også ut til å bli sluttresultatet i kampen mellom Viking og Fredrikstad.

Men to minutter før slutt landet ballen på høyrebeinet(!) til Raymond Kvisvik. Fra seks meter dro innbytteren til med sitt første spark på ballen. Den føk som et prosjektil opp i krysset bak en sjanseløs Kristian Nicht i Vikings mål.

Nettavisen fulgte kampen LIVE.

- Utrolig sterkt
Tapet må ha føltes svært bittert for Viking som velfortjent tok ledelsen i kampen. Men laget klarte ikke å omsette det spillemessige overtaket i flere mål, og ledelsen ble raskt utlignet med et skudd fra Ardian Gashi.

- Det ble en veldig tøff kamp, men det var utrolig sterkt av oss å snu 0-1 til 2-1, sier Gashi til TV2 etter kampen.

Han innrømmer at laget ikke skapte mange sjansene og lover at det skal rettes på til de neste kampene. Effektiviteten var det derimot ikke noe å si på, og jubelen sto i taket da kampen var slutt.

- Stemningen var veldig bra i garderoben etter kampen. Når alt grovarbeidet og slitet man legger ned i løpet av kampen til slutt ender med tre poeng, er det ekstra godt, mener Gashi.

Dermed klatret Fredrikstad opp på fjerdeplass på tabellen, med åtte poeng på fem kamper.

Viking fra start
Men det var lite som tydet på at Fredrikstad skulle ta med seg tre poeng til Plankebyen, for det var Viking som tok kommandoen fra start.

Flere ganger stormet laget i angrep, og den første ordentlige farligheten kom etter ni minutters spill. Birkir Bjarnason gjorde en fiks finte og kom fri på venstrekanten av sekstenmeteren. Skuddet satt imidlertid rett på Lasse Staw i Fredrikstad-buret.

Viking fortsatte å ha spillet, men uten å komme til de store målsjansene.

Etter 20 minutters spill viste Peter Ijeh seg fram. Så vidt inne på Fredrikstads banehalvdel mottok han ballen og forserte forbi to motspillere. Med to mann jagende i ryggen ble skuddet fra rundt 20 meter for svakt.

Gashi frempå
Like etter var det Ardian Gashi som prøvde seg med et langskudd for Fredrikstad, men heller ikke han traff målet.

Da kampen hadde bikket halvtimen var Ijeh igjen på farten. En kjapp vending gjorde at han på ny fikk skutt fra distanse. Igjen gikk skuddet utenfor.

Minuttet etter traff Ijeh endelig mål, men Lasse Staw var med på notene og reddet Fredrikstad på det gode skuddet.

Etter 37 minutter stormet Alexander Ødegaard inn i feltet, og hele stadion ropte på straffe da han tilsynelatende ble felt. Men reprisen viste at Fredrikstad-spilleren satte inn en perfekt timet takling og at dommeren gjorde rett i å ikke blåse.

To kjappe mål
I starten av andreomgang fortsatte tendensen fra den første. Vikings Peter Ijeh truet stadig Fredrikstads mål, men hver gang sto keeper Lasse Staw i veien.

Etter et kvarters spill fikk Viking fortjent hull på byllen, men denne gangen var ikke Ijeh involvert.

Martin Fillo spilte ballen forbi Levon Pachajyan innenfor sekstenmeteren. Pachajyan gikk rett i kroppen på Fillo og rev ham over ende. Greit straffespark, som Ragnvald Soma satte sikkert i mål.

Men gleden ble ikke langvarig for hjemmefansen blant de 11 374 tilskuerne.

Børre Steenslid kom skliende inn i det Ardian Gashi skjøt fra rundt 20 meter. Skuddet endret retning i Steenslid, spilte ut keeper og gikk rett i nota.

Resultatet sto seg til to minutter før full tid. Da dukket Kvisvik opp med sitt gyldne høyreben og sendte hjemmefansen slukøret hjem.

Nettavisen fulgte kampen LIVE.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.