*Nettavisen* Sport.

Kvisvik sa farvel til skyggen sin

Etter 70 vonde dager i Fredrikstad-trøya, løsnet det for Raymond Kvisvik mot Lillestrøm.

24.10.05 07:34

FREDRIKSTAD STADION (TV 2 Nettavisen): FREDRIKSTAD-LILLESTRØM 1-1:

Etter en brukbar start på FFK-karrieren mot Lyn og Rosenborg, har Kvisvik vært en av Fredrikstads dårligste spillere denne høsten. Frustrasjonen har vært stor. Både hos Kvisvik og publikum.

God følelse
Hvor ble det av den landslagsspilleren plankebylaget kjøpte?

Søndag fikk publikum endelig det de hadde betalt for å se fra kantspilleren. Landslagsspilleren var tilbake. Kvisvik løp, taklet, sentret og skjøt gjennom det meste av kampen. Sammen med Øyvind Hoås (banens beste) og John Anders Bjørkøy dominerte han i østfoldingenes offensive spill.

- Jeg er enig i at dette var min beste kamp for Fredrikstad. Det er en god følelse, sier Kvisvik til TV 2 Nettavisen.

Og forklarer:

- Det har vært tungt. Det er ikke noe moro å være utpå der når du føler at både mora og bestemora kunne løpt fra deg. Når til og med skyggen må stoppe og vente på deg – da er det tungt, sier han.

Og:

Snakk og press
- Folk snakker. Det er ikke det at jeg bryr meg om det, men det er et visst press. De har jo betalt dyrt for deg, bygger hus og det ene og det andre. Det er jo ting som bare kan bli brukt mot deg, men jeg føler at jeg er på riktig vei nå, fortsetter 30-åringen.

- Hva har skjedd?

- Jeg har fått trent skikkelig, og ikke kjent noe til skadene. Det er så enkelt som å gå ned litt i vekt, trene skikkelig og komme seg i form. Det er vel ikke mer enn tre måneder siden jeg var fast i troppen til Åge Hareide. Og man glemmer jo ikke hvordan man skal slå pasninger. Det er så enkelt som å komme seg i form. Og i form så vet jeg at jeg har mye å bidra med. Det synes i hvert fall jeg, sier Kvisvik.

Fredrikstad hadde ifølge TV 2 Nettavisens sjansetelling 6-3 i 100-prosentssjanser mot Lillestrøm. Laget spilte sin beste kamp på lang, lang tid. Det store spørsmålet er om Kvisviks og lagets formutløsning kommer for sent.

- Vi kunne tatt alle tre poengene, men poenget kan likevel vise seg å bli viktig. Vi har det litt i egne hender. I hvert fall kvalikplassen. Og vinner vi i Kristiansand, så er vi nok sikret ny eliteseriekontrakt, sier Kvisvik.

Kvalikplass
Og kan ha rett i det. Poenget betyr i hvert fall at Fredrikstad har kvalikplassen. Det er ett poeng ned til Aalesund på direkte nedrykk, og mens østfoldingene møter Start borte i siste kamp, reiser Aalesund til Viking.

Samtidig er det bare ett poeng opp til Molde som nå ligger på helt sikker grunn. Molde møter Lillestrøm borte i siste kamp. Alt kan derfor fortsatt skje.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag