RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvitova syk, spiller ikke i Fed Cup lørdag


Petra Kvitova er kraftig forkjølet og kan ikke spille i Fed Cup-finalen lørdag. Hun håper å bli klar til søndagens kamper. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix
Petra Kvitova er kraftig forkjølet og kan ikke spille i Fed Cup-finalen lørdag. Hun håper å bli klar til søndagens kamper. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Den tsjekkiske tennisstjernen Petra Kvitova er syk og kan ikke spille når Fed Cup-finalen mot USA innledes lørdag. Hun håper å kunne være med søndag.

Tsjekkia var stor favoritt mot USA på hjemmebane, men skadeforfall fra Karolina Pliskova og nå Kvitovas sykdom har redusert overtaket. De to er henholdsvis nummer åtte og sju på WTA-rankingen.

Barbora Strycova, rangert som nummer 33 i verden, møter den 19-årige amerikaneren Sofia Kenin i den første singlekampen lørdag. 52.-rangerte Kenin har ennå ikke tatt sin første turneringsseier som profesjonell.

Katerina Siniakova, 31 på rankingen, møter 63.-rangerte Alison Riske i den andre kampen.

Kvitova sliter med en kraftig forkjølelse, men hun har ikke gitt opp håpet om å bli spilleklar til søndag. Da avsluttes finalen med to singlekamper og double.

Fjorårsvinner USA jager sin 19. triumf i Fed Cup, men må greie seg uten Serena Williams, Sloane Stephens og Madison Keys.

Anført av Kvitova og Pliskova har Tsjekkia vunnet Fed Cup fem av de sju siste årene, og det er blitt seier i alle de tre tidligere finalene spilt på hardcourten innendørs i Praha.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere