*Nettavisen* Sport.

Kvitova til Wimbledon-finale

TIL FINALE: Petra Kvitova er klar for finale i Wimbledon. Foto: Carl Court (Afp)

Møter Eugenie Bouchard i finalen.

03.07.14 18:46

Det store tennistalentet Eugenie Bouchard tok seg torsdag til finalen i Wimbledon som den første canadieren til å nå en Grand Slam-finale.

Bouchard imponerte i sin semifinale mot rumenske Simona Halep. Hun fikk hard motstand i første sett, som gikk til tiebreak, men hun vant settet til slutt. I det andre settet fikk den tidligere juniorvinneren av Wimbledon få problemer og vant 6-2.

– Det var hardt. Det krevde mye mental styrke å komme videre. Jeg er ikke overrasket, for jeg har lagt ned mye arbeid de siste årene, sa Bouchard.

- Min tøffeste kamp
Canadieren får dermed sjansen i Wimbledon-finalen allerede som 20-åring. Hun er ranket som nummer 13 i verden, som er det høyeste en canadisk tennisspiller noensinne har vært oppnådd.

– Finalen vil nok bli min tøffeste kamp så langt. Jeg ser fram til utfordringen. Finalen blir veldig kul. Jeg er glad for å bli værende i turneringen i hele to uker, og jeg vil gi mitt beste i finalen, sier Bouchard.

Bouchards motstander Halep måtte tre ganger i løpet av kampen ha behandling for en vond ankel.

Kvitova neste
I finalen møter hun tsjekkiske Petra Kvitova. Tsjekkeren slo sin gode venninne Lucie Safarova i semifinalen.

Landskvinnen ga Kvitova god motstand i det første settet, men måtte se seg slått etter tiebreak 6-8. I det andre settet hadde hun ingen sjanse til å holde følge med 24-åringen og tapte 1-6. Kvitova kunne juble etter å ha slått sin gode venn Safarova.

– Jeg forsøkte bare å fokusere i tiebreaket, og så brøt jeg tidlig i andre sett og servet godt etter det. Det var en tøff kamp mentalt, fordi hun er en god venn og vi kjenner hverandre godt, sier Kvitova.

Sjetteseedede Kvitova har spilt én Grand Slam-finale tidligere. Det var i Wimbledon i 2011 da hun slo russiske Maria Sjarapova og vant tittelen. Lørdag får hun en ny mulighet til å vinne den prestisjefulle gressturneringen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag