*Nettavisen* Sport.

Kvitova vant spennende Montreal-finale

Montreal (NTB-Reuters): Petra Kvitova overvant et svakt annetsett og tok sin første WTA-tittel for året med 7-5, 2-6, 6-3 over Li Na i Montreal mandag.

14.08.12 12:59

Det ble et spennende, men uberegnelig oppgjør mellom to tidligere Grand Slam-mestere. Femteseedede Kvitova slet midtveis, men fikk halt i land sin første triumf siden oktober i fjor. Trolig vil det øke tsjekkerens selvtillit før US Open starter i slutten av august.

- Det er flott å få et godt resultat før US Open. Det var en god forberedelse. Jeg har spilt noen gode kamper og håper jeg kan fortsette med det, sa 22-åringen som innkasserte 2,3 millioner kroner for sin første triumf på nordamerikansk grunn.

Hun vekslet med Li om å ha initiativet i mandagens finale. Etter 7-5 til Kvitova i første sett, så det ut til at kineseren skulle ta over kampen i det andre. Li vant de første 16 poengene og raste til 4-0-ledelse.

- Hun spilte veldig bra i annet sett. Hun var svært aggressiv, og jeg var ikke bevegelig nok. Jeg måtte roe meg ned og være tålmodig, sa Kvitova.

Det lyktes hun med, og etter å ha tapt 2-6, vant hun det avgjørende tredjesettet 6-3. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.