SHEFFIELD UNITED - MANCHESTER CITY 0-1:

Manchester City viste seg fra en positiv side igjen lørdag etter at de spilte uavgjort mot West Ham forrige Premier League-runde.

Kyle Walker sitt nydelige langskudd fra første omgang var nok til at City tok alle de tre poengene, men de hadde plenty med sjanser til å score flere mål.

I første omgang var City totalt overlegne, og Sheffield var heldige som ikke lå under med mer enn 1-0 til pause.

- De dominerer omtrent totalt her, sa Brede Hangeland da lagene gikk til pause.

Kyle Walker er ikke en mann som scorer ofte, men mot barndomsklubben Sheffield United fikk han lørdag drømmetreff. Etter 27 minutter fikk han en ball fra De Bruyne og Walker fyrte av en suser fra 25 meter som gikk kontant i mål.

Selv om målet var nydelig valgte Walker å ikke feire mot sin tidligere klubb.

- Aldri feiret mål mer behersket, men det er fordi dette er hans barndomsklubb og da velger han å gjøre det sånn, sa TV2 sin kommentator Stamsø Møller etter scoringen.

City dominerte

Manchester City har ikke hatt en veldig god start på sesongen, men var likevel store favoritter mot Sander Berges Sheffield United, som bare hadde plukket med seg ett poeng før lørdagens kamp.

City hadde flere spillere ute med skade til oppgjøret mot Sheffield, og spilte blant annet uten klassisk spiss siden Aguero og Jesus var ute med skade.

Men det tok likevel ikke lang tid før de lyseblå fra Manchester var farlig frempå. Ferran Torres som vikarierte på spissplass fikk servert et nydelig innlegg etter syv minutter. Spanjolen headet kontant mot målet, men Ramsdale var med på notene.

Bare noen minutter senere var Laporte nære scoring på en corner. Midtstopperen fikk avslutte corneren med en volley, men forsøket gikk rett utenfor.

Litt senere prøvde Rodrigo skuddfoten fra distanse. Midtbanespilleren fikk et skikkelig godt treff og Ramsdale ble nødt til å bokse til corner.

Da klokka passerte halvspilt første omgang kom City til nok en stor sjanse. Sterling slo lavt inn foran mål og Torres kastet seg etter ballen og fikk en tå på den. Avslutningen gikk imidlertid rett på Ramsdale som fikk avverget i siste liten.

Rett etterpå var det Mahrez sin tur til å prøve seg. Nok en gang slo Sterling inn i feltet, og Mahrez tok imot ballen. Algerieren fyrte av, men forsøket gikk like over mål.

Etter å ha presset Sheffield lenge lå det en City-scoring i lufta. Og det er som kjent fra sine egne man skal ha det. Kyle Walker mottok ballen fra De Bruyne etter 28 minutter og la ballen til rette. Fra 20 meter fyrte han av og ballen suste langs bakken og inn i mål. Dermed sørget Walker for 1-0 mot sin bardomsklubb.

Noen minutter senere fikk De Bruyne sjansen på et frispark. Belgieren skøyt langs bakken og Berge i muren hoppet. Heldigvis for Berge sin del er ikke frisparket godt nok plassert, og Ramsdale stoppet forsøket.

Sheffield hadde ikke mye å by på i første omgang sett bort i fra noen forsøk på hjørnespark, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til City.

Berge med dribleraid

Andre omgangen startet i samme spor som første omgang. City presset på fremover, og Sheffield hadde nok med å konsentrere seg om å ikke slippe inn flere mål.

I det 55. minutt var De Bruyne svært nærme å score. Midtbanespilleren dro til på en retur fra rundt ti meter, men han sendte kula en halvmeter til side for mål.

Men når kampen bikket en time spilt våknet Sheffield mer. Først kom hjemmelaget til en fin sjanse etter fint forarbeid av Sander Berge, men Ederson klarte til slutt å få kontroll.

Noen minutter senere serverte Berge Lundstram på sølvfat. Berge kom seg forbi tre City-spillere før han sendte ballen til Lundstram som blåste ballen over mål fra elleve meter.

Og bare minuttet etterpå var Brewster nære på. Spissen kom alene med Ederson, og unggutten forsøkte å chippe ballen over keeperen. Ederson fikk akkurat en fingertupp på ballen.

Så var det City sin tur. Sterling tok seg ned til dødlinja og inn i boksen, før han driblet vekk en mann og prøvde å slå ballen hardt og lavt ut i feltet. Innlegget gikk via Basham og mOt mål, men Ramsdale klarte akkurat å avverge.

Flere skikkelige sjanser ble det ikke, og City vant dermed 1-0.