«Kyllingen»: - Det er pinlig

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Michael Rasmussen mener Alberto Contador burde vært straffet for lengst

07.02.12 11:57

Mandag ble det kjent at Alberto Contador er ilagt en to år lang karantene fra sykkelsporten.

Spanjolen tapte i CAS 18 måneder etter at han avla en positiv dopingprøve under den andre hviledagen i 2010-utgaven av Tour de France. 29-åringen testet positivt på det forbudte stoffet Clenbuterol, men har hele tiden forklart at det skyldtes en forgiftet biff.

Les også: Contador utestengt i to år

Saxo Bank-rytteren har dermed mistet alle resultater han har kjørt inn etter han avla den positive dopingprøven, inkludert Tour de France-seieren i 2010 og Giro d'Italia-seieren i 2011.

Tror på regelendring
Danske Michael Rasmussen, som selv ble kastet ut av Tour de France i 2007, forstår ikke hvorfor det skal ta halvannet år før Alberto Contador fikk den endelige dommen.

- En 12-åring kunne gitt dommen etter kort tid. Reglene er klare på dette punktet, det er likegyldig hvor det ulovlige stoffet kommer fra. Når det finnes en positiv dopingprøve skal det føre til utestengelse.

- Det gjør bare den lange prosessen enda mer absurd og pinlig. Så kan man diskutere om reglene er fornuftige, og den diskusjonen er i gang. Jeg blir ikke overrasket om reglene endres etter dette. Det tror jeg, sier Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Contador kommer sterkt tilbake
Rasmussens Christina Watches-Onfone var med da Alberto Contador vant to etappeseirer i Tour de San Luis i slutten av januar. 37-åringen har aldri spart på superlativene om spanjolen prestasjoner på sykkelsetet.

Dansken mener nå at rytterne som sikter mot årets Spania rundt bare kan glemme sammenlagtseieren.

- Jeg tror vi allerede kan annonsere vinneren av årets Spania rundt, for Contador kommer sterkt tilbake. Bjarne Riis kommer ikke til å sparke ham, avslutter Rasmussen.

Les også: Riis kan miste lisens etter Contador-dom

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag