Det var nok ikke mange som hadde ventet at Alex Rasmussen ville bli frikjent etter hans tredje brudd på meldeplikten.

Men dansken ble som kjent frikjent torsdag. Årsaken var at UCI ikke meldte den tredje og siste advarselen til dansken tidsnok. Reglene sier at rytteren skal informeres om bruddet innen to uker.

Den siste overtredelsen var den 28. april 2011, mens Rasmussen ikke fikk advarselen før 18. august.

Les også: Danske frikjent

Det har skapt debatt i Danmark. Verner Møller, anerkjent idrettsprofessor i Danmark, kritiserte antidopingsystemet fredag.

- Det er paradoksalt, at de som straffer utøverne for slike brudd, kan gjøre det samme i enda verre omfang, lød det fra Verner.

Vil ha nytt system
Dagen etter er det «Kyllingen», Michael Rasmussen, som vil ytre sin mening.

- Jeg kan gi Verner Møller rett i, at det er litt av et lotteri, hvem som blir dømt i slike saker for brudd på meldeplikten eller ikke, sier Michael Rasmussen ifølge sporten.dk.

Den dåværende Rabobank-rytteren ble som kjent kastet ut av Tour de France i 2007 - i ledertrøyen - for brudd på meldeplikten. Senere fikk han to års utestengelse. Michael Rasmussen hevdet at han var i Mexico, mens han oppholdt seg i Italia. Det var dog langt unna sitt eget hjem, hvor hans kone oppholdt seg.

- Dette er et nytt eksempel på at vi trenger en sentralisering i form av et enkelt og uavhengig organ, som ordner opp i slike saker. Slik at det ikke blir opp til ethvert land om de vil dømme den ene rytteren eller ikke.

UCI, som sendte advarselen til Alex Rasmussen ti uker for sent, vil ikke si for mye om saken.

Svarte med Stefan Schumacher
- Vi er ikke så glade for utfallet, men UCI har ikke noe om denne saken, fordi de danske myndighetene ennå ikke har sendt noe. Vi har kun informasjonen vi har fått via pressen, sier Enrico Carpani, pressesjef i UCI, ifølge sporten.dk.

Michael Rasmussen er naturligvis frustrert av utfallet.

- Alex Rasmussens ble droppet på grunn av en prosedyrefeil. De var det i høy grad også en del av i min sak, mener Christina Watches-Onfone-rytteren.

Det som er helt sikkert er at Michael Rasmussen gjør sitt for å dominere «dopingsakene» i dansk presse. Fredag signerte hans nye storsatsning, Christina Watches - Onfone powered by Dana, kontrakt med Stefan Schumacher.

Les også: Her er Kyllingens «nye stjerne»

Under OL i Beijing i 2008 testet han positivt for CERA, og i etterkant har det også blitt avdekket at han avga positive dopingprøver under Tour de France.

Men Michael Rasmussen avviser Schumachers og ikke minst hans egen dopingfortid trekker ned lagets rykte.

(Artikkelen fortsetter under artikkelen)

Tempokanon
- Det synes jeg ikke. Hvis man skal tenke slik, så skal man også tenke slik om Garmin, fordi de har David Millar, Thomas Dekker og Alex Rasmussen på laget, mener Michael Rasmussen, og sikter naturligvis til de tre rytternes større eller mindre brudd på dopingreglementet.

Feltet.dk skrev lørdag formiddag at Michael Rasmussen har snakket med Stefan Schumacher om en mulig overgang i flere måneder, faktisk helt siden Brixia Tour i slutten av juli.

Tyskeren fikk en varm velkomst i Danmark, og ser fram til minst tolv måneder idet danske kontinentallaget.

- Jeg vil vinne så mange sykkelritt som mulig. Vi vil kjøre et bedre rittprogram, som blir bare bedre og bedre, enn det jeg hadde i Miche. Jeg har kjørt en del italienske ritt i år mot sterke ryttere, men jeg vil veldig gjerne prøve meg i Belgia og Nederland, spesielt i ritt med tempoetapper, sier 30-åringen til feltet.dk.

Schumacher vil naturligvis sikte mot Danmark rundt og GP Herning. Sesongstarten blir i forbindelse med Tour de San Luis, der vil han konkurrere mot blant andre Vincenzo Nibali og Alberto Contador.

Kanskje ser du han til start i Glava Tour of Norway og Rogaland Grand Prix også...