RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Kyllingen» henter Schlecks kamerater

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Michael Rasmussens sykkellag vil signere tre av Leopard Treks VM-deltakere.

Michael Rasmussen siktet mot skyene da han etablerte sitt sykkellag Christina Watches-Onfone. Det opprinnelige målet var at laget skulle oppgraderes fra amatørnivå, kontinental, til profesjonelt nivå, profesjonelt kontinental, allerede neste sesong.

Rasmussen og sportsdirektør Michael Blaudzun konkluderte med at Giro d’Italia-åpningen, som finner sted i Danmark neste år, ville være en perfekt anledning for lagets Grand Tour-debut.

Den ambisiøse duoen maktet ikke få oppgradert laget til profesjonelt kontinentalnivå etter sin første sesong, men foran sin andre sesong i sykkelsirkuset vurderer laget å forsterke laget med ryttere fra det profesjonelle markedet.

LES OGSÅ:Rasmussens Giro-drøm knust

Martin Pedersen har signert for laget, mens Martin Mortensen og Anders Lund begge skal være på blokka til Mchael Blaudzun. De tre danske rytterne har flere sesong bak seg på det øverste nivået i sykkelsporten og representerte Danmark i VM på hjemmebane.

- Vi har vurdert sterkt å tilknytte dem til vårt lag og vi har faktisk hatt kontakt med alle tre for å se hvor de står. For det er selvfølgelig også en interessant situasjon for oss at det plutselig er så gode ryttere på markedet, det er logisk at det vil være en meget god forsterkning for oss, sier Blaudzun til DR Sporten.

Ikke i Bruyneels planer
Trioen som har kjørt for Leopard Trek i lagets debutsesong er ikke i Johan Bruyneels planer for det nye RadioShack-Nissan-Trek-laget. Sammenslåingen av de to storlagene og nedleggelsen av HTC-Highroad gjør situasjonen vanskelig for kontraktsløse ryttere.

- Vi har en lang liste med ryttere som ser etter en kontrakt, ja, svarte Michael Rasmussen da velonation.com spurte han om de ble tilnærmet av mange ryttere.

- Men vårt lag er dansk. Vi er basert i Danmark og det er vårt hovedfokus, selv om vi har kjørt over 40 dager i utlandet. Logistisk er det lettere for oss med danske ryttere, men vi innser at vi må signere utenlandske ryttere om vi skal forbedre oss, fortsetter 37-åringen.

At en rytter som Anders Lund sliter med å finne seg kontrakt forteller oss mye. Dansken kjørte Giro d’Italia tre ganger og Vuelta a España én gang mellom 2008 og 2010, da han syklet for Bjarne Riis’ Saxo Bank.

POPULÆR I SAXO BANK: Men får ikke fornyet tillit i Leopard Trek. Her sitter han på hjulet til Stuart O'Grady.
POPULÆR I SAXO BANK: Men får ikke fornyet tillit i Leopard Trek. Her sitter han på hjulet til Stuart O'Grady.

På nivå med norske lag
Lag som Rasmussens kan se ut til å gagne på rytternes vanskelige situasjon. Profesjonelle ryttere som Lund vil styrke Christina Watches-Onfone betraktelig. Man må huske at Rasmussens lag har samme status som norske Joker Merida, ØsterHus-Ridley og Plussbank Cervélo.

Christina Watches-Onfone har en sikker fremtid i form av sponsoravtaler som strekker seg til 2013. Da satser laget også på å bli profesjonelle.

LES OGSÅ:Rasmussens inn i Alsgaard-rollen

- Det faktum at vi har sponsorer på plass resulterer i at vi får mer ro mens vi jakter våre langsiktige mål, mener Rasmussen.

Neste sesong vil Christina Watches-Onfone starte i Argentina. Tour de San Luis er et populært sted å starte sesongen for syklistene. Liquigas, Movistar og AG2R kjørte rittet i fjor.

Kjører til han er 40?
- I år har jeg konkurrert med Davide Rebellin. Jeg er 37 og han er 40. Det er godt for motivasjonen, forteller Rasmussen.

Rasmussens lag vant seks ritt denne sesongen. Angelo Furlan spurtet til fire seiere, mens Rasmussen og Michael Reihs vant e ritt hver.

Det er klart at Rasmussen, Reihs, Martind Lind og Angelo Furlan fortsetter i laget også neste sesong. Hvilke andre ryttere som fortsetter er usikkert.

Martin Pedersen kommer fra Leopard Trek, mens den tidligere HTC-rytteren Rasmus Guldhammer kommer fra Concordia-laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere