Gå til sidens hovedinnhold

«Kyllingen» i bitter forbundsstrid

Michael Rasmussens sykkellag står i fare for å miste lisensen.

Det danske laget Christina Watches står i fare for å miste UCI-lisensen for 2013-sesongen, skriver danske medier.

Laget til norske Frederik Wilmann, som eies av kontroversielle Michael «Kyllingen» Rasmussen, har ikke levert et godtkjent regnskap for inneværende sesong til det danske forbundet (DCU).

- Hvis vi ikke finner ut av det før tirsdag blir det ikke noe lag, fordi vi ikke får lisensen vår, sier Claus Hembo i lørdagens utfave av Berlingske Tidende, ifølge TV2.dk .

Hembo, som er lagets øverste sjef, hevder at regnskapet overholder alle regler. DCUs Jesper Worre er av en annen oppfatning.

- Regnskapet som Claus Hembo har sendt inn er ikke tilfredsstillende. DCUs styre har sett på regnskapet som Christina Watches har sendt i to omganger. Styret har ikke kunnet godkjenne det. Det har laget fått vite flere ganger, sier han.

Frederik Wilmann skriver i en SMS til procycling.no at vi vet mer rundt dette enn han.

«Kyllingens» feil?
Det får Hembo til å hente fram konspirasjonsteoriene.

- Jeg har en fornemmelse av at de henger sammen med at han (Worre) ikke liker Michael Rasmussen, så da kan han heller ikke like meg.

Worre avviser beskyldningene på det sterkeste.

- Det er en fullstendig urimelig bemerkning. Det er sju danske kontinentallag som alle får den samme behandlingen. Det kan de seks andre lagene bekrefte, avslutter han.

Går inn i sin tredje sesong
Det danske laget skal etter planen starte sin tredje sesong. De har ambisjoner om å ta skrittet opp som prokontinentallag, men har ikke maktet å skrape sammen nok penger til nå.

Laget har blitt kjent for å signere ryttere med dopingfortid, slik som Stefan Schumacher, Thomas Frei og Rasmussen selv. Dansken ble i 2007 kastet ut av Tour de France i den gule ledertrøya mens han syklet for Rabobank.

Årsaken var at han hadde brutt meldeplikt systemet tre ganger. Han hadde blant annet oppgitt å være i Mexico, mens han i virkeligheten trente til touren i Italia.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken