Gå til sidens hovedinnhold

- Kyllingen innrømmer doping

Har innkalt til pressemøte i Danmark.

Danske medier skriver at Michael Rasmussen kommer til å innrømme eget dopingbruk i forbindelse med et pressemøte klokka 14.00, torsdag.

Innrømmelsen er en av mange i rekken om systematisk doping i det tidligere Rabobank-laget. Thomas Dekker ble tatt for doping allerede i 2009. Han har valgt å legge alle kort på bordet overfor nederlandske antidopingmyndigheter.

- Det var lett å bli påvirket. Dopingen var utbredt i Rabobank-laget, fortalte Dekker til NRC Handelblad.

Har alltid nektet for dopingbruk
Denne uken har Grischa Niermann vedgått å ha dopet seg i det nederlanske laget. I forrige uke fortalte en anonym kilde avisen NRC at Michael Boogerd også jukset.

Rasmussen ble kastet ut av Tour de France i 2007, etter at han hadde gitt feilinformasjon om sine «whereabouts» i oppkjøringen til rittet.

På det tidspunktet kjørte han iført rittets gule ledertrøye.

Han ble siden sparket fra Rabobank, men har svart med å kreve 42 millioner kroner i erstatning for «tapte arbeidsinntekter», og det han mente var en urettmessig oppsigelse.

Den siste tiden har det gått rykter i Danmark om at den nåværende Christina Watches-rytteren ville bekjenne sine synder.

- Legger kortene på bordet
Lageier Claus Hembo fortalte Ekstra Bladet i starten av måneden at Kyllingen nå «gjerne ville forklare seg og gi sin versjon av historiene».

En avtale med Rabobank skal ha hindret ham å uttale seg før nå.

Rabobank trakk seg som sponsor i sykkelsporten i fjor. De har møtt Rasmussen i retten og benektet at oppsigelsen var urettmessig.

I dag får vi svaret.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken