*Nettavisen* Sport.

Kyllingen kan få 42 mill. i «julegave»

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Michael Rasmussen i retten mot tidligere arbeidsgiver.

14.11.12 10:05

Skittentøyvasken mellom den danske «Kyllingen» og Rabobank fortsetter. I nederlandsk rett vitnet både Theo de Rooij og Erik Breukink mot Michael Rasmussen tirsdag.

Laget valgte å sende rytteren hjem fra Tour de France i 2007, mens dansken ledet rittet. Senere ble han også sparket, noe Rasmussen mener var urimelig.

Den nåværende lagkameraten til Frederik Wilmann mener hans forhenværende arbeidsgiver skylder ham over 40 millioner kroner i tapte inntekter.

Steile parter i retten
Rasmussen har aldri testet positivt for doping. Hans største problem er at han via ADAMS-systemet plottet inn at han skulle oppholde seg i Mexico under oppkjøringen til rittet, mens han i virkeligheten trente i den italienske fjellheimen.

Dette avslørte Davide Cassani overfor en italiensk TV-stasjon. Deretter ble Rasmussen omtrent kjeppjaget hjem fra det franske etapperittet.

Tirsdag diskuterte partene om Rabobank var informert om dette. Breukink og de Rooij forklarte at så ikke var tilfellet.

- Jeg trodde Rasmussen var i Mexico, uttalte Breuking ifølge nyhetsbyrået ANP.

- Ryttere trener i mer rurale strøk enn det, sa de Rooij.

- Uten å tenke seg om
Den tidligere generalmanageren ble så spurt om hvorfor han sendte telefakser til Italia – dersom han visste at rytteren oppholdt seg i Mexico i den aktuelle perioden.

- Det gjorde jeg uten å tenke meg om, lød svaret.

Rasmussen hevder på sin side at lagledelsen visste hvor han oppholdt seg.

- Jeg er ikke sikker på at de forteller sannheten. Kanskje er det flere sannheter, men jeg er sikker på at de visste hvor jeg var i forkant av touren, uttalte han noe kryptisk.

Retten skal avsi dom i saken den 18. desember. Tidligere har Rasmussen blitt tilkjent en erstatning på 5,6 millioner kroner fra Rabobank. Et beløp han mener er altfor lite. Rasmussen mener han har 5,8 millioner euro (rundt 42 millioner norske kroner) utestående hos sin tidligere arbeidsgiver.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.