«Kyllingen» må betale fem millioner

Foto: Tim de Waele

Tapte søksmålet mot sin tidligere arbeidsgiver.

25.06.13 11:47

Året er 2007. Mannen er Michael Rasmussen. Stedet er Tour de France.

Michael Rasmussen kjører sitt livs ritt og er på vei inn til en klar sammenlagtseier i Tour de France. Men i løpet av en dag snur alt.

Dansken blir kastet ut av rittet av sin egen arbeidsgiver. Rasmussen har nemlig løyet.

Han har gitt feilaktig informasjon om hvor han befant seg før Tour de France. Tre ganger har han nå brutt meldeplikten. Rabobank kaster han på hodet og ræva ut av rittet, iført den gule ledertrøyen.

Rasmussen blir utestengt i to år. Han er forbannet på Rabobank, og tar ut søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver. Han krever 40 millioner kroner. Dansken mener han er sparket på uberettiget grunnlag.

I 2011 ble Rasmussen, populært kalt «Kyllingen», tilkjent en erstatning på omtrent 665 000 euro, drøye fem millioner norske kroner.

Rasmussen var ikke fornøyd og valgte å anke saken. Det var ikke særlig lurt. Tirsdag kom nemlig den endelige avgjørelsen i saken. Ifølge nederlandske De Telegraaf må nå Rasmussen betale tilbake de pengene han fikk i 2011.

Rasmussen har aldri benektet at han løy om hvor han oppholdt seg, men har hele tiden sagt at Rabobank visste hvor han befant seg. Derfor har han hele tiden stått på kravene.

Tidligere i år innrømte også Rasmussen at han hadde brukt doping fra 1998 til våren 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.