Gå til sidens hovedinnhold

«Kyllingen» navngir sykkelstjerne som doper i retten

Katjusja-rytter Denis Menchov får nok en gang dopingmistanke rettet mot seg.

Ifølge danske Ekstrabladet retter Michael Rasmussen, som nylig har innrømmet 12 års dopingmisbruk, alvorlige anklager mot Denis Menchov.

Rasmussen, også kjent som «Kyllingen», sier at den tidligere Rabobank-kapteinen har vært dopet. Russiske Menchov, som nå sykler sammen med Alexander Kristoff i Katjusja, er en meritert Grand Tour-rytter, og har blant annet vunnet Giro d´Italia og Vuelta a España. 35-åringen står også bokført med en andreplass i Tour de France.

Rasmussen syklet sammen med Menchov i Rabobank før han ble sparket fra laget i 2007, da han ble kastet ut av Tour de France. Selv om Rasmussen har innrømmet doping, har han gått til sak mot det nederlandske laget, fordi han mener seg urettmessig sagt opp.

Rasmussen navnga også Michael Boogerd, en annen Rabobank-rytter, som tidligere denne uken innrømmet dopingbruk.

- Boogerd, Menchov og jeg reiste til Wien for å få en blodoverføring, sa Rasmussen ifølge den danske avisen, da han vitnet i saken mot sin tidligere arbeidsgiver.

Dansken krever laget for 40 millioner kroner.

Theo de Rooij, tidligere sportsdirektør i Rabobank, satt også i vitneboksen torsdag, men stiller seg uvitende til dopingbruken som fant sted.

- Jeg kjente ikke til Rasmussens misbruk. Jeg stolte på lagets leger. Jeg var generelt ikke involvert, og holdt meg alltid langt vekk, forteller de Rooij.

I tillegg til Rasmussen, har også Thomas Dekker, Danny Nelissen, Grischa Niermann, Marc Lotz og amerikaneren Levi Leipheimer innrømmet dopingbruk fra sin tid med Rabobank-laget.

Dette er ikke første gangen at dopingmistanke rettes mot Menchov. Så sent som i oktober i fjor ble veteranen koblet til den notoriske «dopingdoktoren» Michele Ferarri, ifølge rapporter publisert i den italienske sportsavisen la Gazzetta dello Sport.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut