RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Kyllingen» slår tilbake

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Forstår ikke at hans navn skal befinne seg i Armstrong-rapporten.

Onsdag fikk Levi Leipheimer sparken i Omega Pharma-Quick Step. Den mangeårige vennen av Lance Armstrong, la kortene på bordet og innrømmet både egen og andres doping da han vitnet mot den store sykkelprofilen.

Vitnemålet har vakt oppsikt i Danmark, ettersom det på nettet sirkulerer informasjon om at «Rytter 14» skal skjule identiteten til Michael Rasmussen.

Rasmussen syklet sammen med Leipheimer i to år, og det er i den snart 39 år gamle amerikanerens forklaring at de nye opplysningene foreligger:

«Under min tid i Rabobank var jeg klar over at «Rytter 14» brukte EPO, og ved utallige anledninger diskuterte vi hans EPO-forbruk», har Leipheimer uttalt.

- Det kan ikke være meg han snakker om
Danske Ekstra Bladet har konfrontert Rasmussen med disse opplysningene. Christina Watches-rytteren kjenner seg ikke igjen i hendelsesforløpet som blir beskrevet.

- Det kan ikke være meg han snakker om, for dette har aldri skjedd, sier Rasmussen til ekstrabladet.dk.

- Jeg har kjørt på lag med Levi i to år, og selvsagt snakket jeg mye med ham i de årene. Det er heller ikke unaturlig at vi har hatt samtaler om EPO, for hvem har vel ikke det? legger Rasmussen spørrende til – men hevder altså at han ikke benyttet seg av EPO i den aktuelle perioden.

- Hva visste du om Leipheimers dopingmisbruk mens dere var lagkamerater?

- Han har skjult det godt, for jeg har ikke hatt kjennskap om det. Det var ikke slike ting man tok opp på møtene vi hadde. Hva hver enkelt rytter foretok seg, har jeg ikke oversikt over, sier Rasmussen.

Krangler fortsatt med Rabobank
«Kyllingen» ble sendt ut av Tour de France av sin egen arbeidsgiver (Rabobank) mens han ledet 2007-utgaven av Tour de France. Han har fremdeles et søksmål gående mot nederlenderne fordi han mener oppsigelsen var urimelig.

Rasmussen har aldri testet positivt i løpet av karrieren, men har mottatt flere skriftlige advarsler og blitt tatt i løgn når han meldte inn hvor han skulle oppholde seg i forkant av Tour de France.

PS! Christina Watches-Onfone melder i en pressemelding torsdag at de har undertegnet en millionavtale med sykkelprodusenten Colnago.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere