I forbindelse med lanseringen av sin nye bok har tidligere Rabobank-rytter Michael Rasmussen kastet lys over organisert dopingbruk på det nederlandske laget.

Rasmussen skrev blant annet hvordan hele Rabobank-laget dopet seg under Tour de France i 2007.

Den gang besto laget av følgende ryttere: Denis Menchov, Michael Boogerd, Bram de Groot, Thomas Dekker, Juan Antonio Flecha, Oscar Freire, Grischa Niermann og Pieter Weening – i tillegg til Rasmussen.

Nå trekker han tilbake anklagen mot to av rytterne, spanske Juan Antonio Flecha og Oscar Freire.

- Det var organisert doping, men det gjaldt ikke alle på laget. Jeg har aldri sett at Oscar Freire dope seg. Heller ikke Flecha, sier Rasmussen til nyhetsbyrået EFE.

Rasmussen hevder i sin nye bok «Gul feber» at hele laget tok doping. Det mener imidlertid Freire er feil og vil gå til sak mot Rasmussen om han ikke trekker påstandene tilbake.

I 2007 kjørte Freire seks etapper i Tour de France, før han måtte bryte på grunn av skade. Spanjolen, som har vunnet VM tre ganger, la opp foran årets sesong.

- Frustrert Kylling
Rasmussen lå an til å vinne 2007-utgaven av Tour de France, men den klatresterke dansken ble kastet ut da det ble kjent at han hadde brutt meldeplikten tre ganger. Han løy om hvor han befant seg i oppkjøringen til rittet.

Selv oppga han at han trente i Mexico, men det viste seg at dansken i stedet var i Italia - og unnslapp med det dopingkontrollører. Men løgnen ble oppdaget og laget sparket han ut av rittet, iført den gule ledertrøyen.

Rasmussen gikk senere rettens vei og krevde 40 millioner av Rabobank. Kyllingen tapte saken og må i stedet betale 4.6 millioner til laget han syklet for mellom 2003 og 2007.

Pieter Weening var også del av Rabobanks Tour de France-lag i 2007. Nå sykler han for australske Orica-GreenEdge. Den nederlandske 32-åringen tror anklagene kommer fra en svært frustret Rasmussen.

- Han ble nok veldig frustrert da han tapte rettsaken mot Rabobank, sier Weening til De Telegraaf via Cyclingnews.com.