Gå til sidens hovedinnhold

Kyllingen vitne til sykkelslagsmål

- Han måtte søke tilflukt i en skog, forteller Michael Rasmussen om slåsskjempen i Argentina.

Det ble en intens avslutning på det argentinske etappeløpet Tour de San Luis. To av rytterne som kjempet om seieren om den grønne poengtrøyen begynte nemlig å slåss i kampens hete.

Danske Michael Rasmussen ble vitne til det sjeldne opptrinnet mellom argentinske Emmanuel Guevara (i grønt) og kolombianske Weimar Roldan (lagkamerat med Edwin Avila som lå to poeng bak).

- Det var veldig hektisk. De to begynte å krangle og kjøre inn i hverandre. Deretter begynte å de å kaste flasker på hverandre, før Guevara trumfet i vei med å klikke ut av pedalen og sparke han andre av sykkelen, forteller Rasmussen til ekstrabladet.dk.

- Han veltet, og tok med seg fem andre ryttere. En av dem fikk hånden sin inn i Tom Boonens bakhjul og måtte bryte med brukket håndledd.

Om du trodde dramatikken var over nå, må du tro om igjen.

- Dette fikk flere ryttere til å kaste syklene fra seg i raseri. De jaktet Guevara, som måtte søke tilflukt i en skog. Det var kaotisk. Jeg kan ikke huske at jeg noensinne har sett en rytter bli sparket av sykkelen, som Roldan ble, avslutter Rasmussen om saken.

Les også: Sykkelsportens villeste slåsskamper

- Kan ikke holde på sånn
Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad er klar på at man ikke kan oppføre seg slik i feltet.

- Det går ikke an å holde på sånn, lyder det fra Kaggestad.

- Det er litt typisk. Det er amatørmessig å sette andre ryttere i fare. Derfor er det klassisk at det er to lokale ryttere. De har nok ikke samme verdigrunnlag som resten av feltet, sier Kaggestad til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aldri opplevd slåssing som proff selv
Personlig har aldri Mads Kaggestad opplevd noe lignende som proffsyklist. Derimot var det noe han kom utfor som amatør.

Han husker spesielt en episode i et amatørritt i Frankrike.

- Jeg husker godt Hervé Duclos-Lassalle i et amatørritt i Frankrike. Han begynte nesten å slåss med en norsk rytter fra Team Krone. Det ble spytting og de dro i hverandre. Det ble en veldig nervøs stemning i feltet etterpå. Han var skikkelig hissig han Duclos-Lassalle, forteller Kaggestad.

Selv om den nåværende TV2-eksperten ikke så direkte fysisk slåssing som rytter, var det nære på.

- Jeg husker godt Robert Hunter skjelle ut Mario Cipollini i et ritt i 2004. Robert Hunter er en hissigpropp som alltid sier klart ifra, avslutter Kaggestad til procycling.no.

PS: Begge slåsskjempene i Argentina ble kastet ut av rittet. Rytteren som brakk hånda var den tidligere klatrestjernen Felix Cardenas. Edwin Avila vant tilslutt klatrekonkurransen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken