EVERTON - CHELSEA 1-0:

Etter Burnleys 2-1 seier over Watford på lørdag var Everton helt avhengige av å ta poeng mot Chelsea om de skulle opprettholde håpet om å unngå nedrykk.

Everton gikk ut i en 5-4-1-formasjon, og forsvarte seg med nebb og klør i en lav og godt organisert blokk. De traff med taktikken, og klarte å frustrere Chelsea, som ikke klarte å skape de store sjansene.

- Det er erkebritisk fotball. De skal krige og kjempe seg til å beholde plassen, uttalte Haakon Lunov i TV 2s pausestudio.

LES OGSÅ: Riises Avaldsnes ydmyket av Vålerenga: - Fullstendig overkjøring

Anført av en meget god Jordan Pickford klarte Everton å ri av Chelsea-stormen i andreomgangen, og vant 1-0 etter scoring av Richarlison. Evertons kaptein Seamus Coleman ønsket å hylle fansen etter seieren.

- Jeg har vært i denne klubben lenge, men jeg har aldri vært i denne situasjonen, og jeg har aldri følt det jeg følte da jeg ankom stadionen i dag. Den genuine lidenskapen i voksne menns ansikt mens de sang «Everton». Hvis ikke det rører noe i deg, så kan du like så godt legge opp! Vi gjorde det for fansen idag, uttalte Coleman etter kampen.

- Manipulerende

Etter kampen mot Liverpool forrige uke ble Everton kritisert for å bruke tjuvtriks, og Evertons kynisme ble nok en gang trukket frem, men denne gang i positiv forstand.

Ekspertene i TV 2s pausestudio hyllet Everton innsats og vilje, til tross for at det ikke alltid var lovlige midler som ble tatt i bruk.

- De manipulerer Chelsea. De gjør alle disse små triksene hele veien, som får Chelsea ut av fokus. De klarte ikke å holde det hele veien mot Liverpool, men de må klare det i andreomgangen mot Chelsea, uttalte Lunov.

LES OGSÅ: Her fyrer Portugal-stjernen på alle plugger: - Du kan ikke oppføre deg sånn

Det ble trukket frem flere eksempler på Evertons kyniske spill, blant annet Anthony Gordons overspilling som førte til frispark og Yerry Minas overdrevne armbruk på Kai Havertz.

- Årets redning

Chelsea spilte seg opp i andreomgangen, og skapte flere store sjanser. Jordan Pickford sto som en vegg, og ble redningsmannen til Everton.

Redningen han hadde på Cesar Azpilicuetas skudd fikk ekspertene til å trekke frem de største superlativene. Pickford sto på utsiden av målet, etter å ha slengt seg for å redde et Mason Mount-skudd som gikk i stolpen, men kom seg lynraskt over til den andre siden av målet for å redde returen fra Azpilicueta.

- Det Jordan Pickford gjør her, det er noe av det villeste jeg har sett fra en keeper. Det er et mesterverk. Det er en geni-redning, utbrøt Børslid etter kampen.

- Hvis Everton overlever på grunn av den redningen så er det jo årets redning, fortsatte Lunov.

Pickford selv ønsket ikke å la seg rive med.

- Det er derfor jeg er her, for å gjøre redninger for laget. Vi kan ikke la oss rive med. Vi er nødt til å flytte fokuset vårt til neste kamp, uttalte Pickford etter kampen.

Fortsatt liv i nedrykkskampen

- Det er en enorm forskjell på ett og tre poeng for Everton, sa kommentator Simen Stamsø-Møller da Everton forsvarte ledelsen på overtid.

Evertons seier over Chelsea gjør at de står med 32 poeng, to poeng bak både Burnley og Leeds som ligger over nedrykksstreken.

- Nå får gutta troa, også ser man at man har matchvinnere i begge ender. dette vil gi en Boost til resten av sesongen, utalte Lunov etter kampen.

LES OGSÅ: 18-åring med monstertid: - En helt vanvittig prestasjon!

I motsetning til Burnley og Leeds møter Everton ingen av de seks lagene øverst på tabellen, og har det antatt enkleste kampprogrammet.