NY RANGERS - BOSTON BRUINS 4-3(1-3 i kamper)

NEW YORK (Nettavisen): Det kokte over for Rangers-trener John Tortorella da han skulle forsvare vrakingen av stjernespilleren Brad Richards på pressekonferansen etter den helt nødvendige seieren i kamp fire.

Richards er klubbens best betalte spiller med en lønn på 12 millioner dollar denne sesongen.

Tortorella er sjelden i godt humør når han skal møte pressen etter kamp, og han er notorisk kjent for å gi korte svar. I tillegg vil han ofte nekte å svare på spørsmål han ikke liker, noe DJ Steve Porter har hatt mye moro med.

Spørsmål om enkeltspillere er også noe Tortorella setter lite pris på, og derfor var det ventet at det kom til å bli ampert da han skulle svare på spørsmål om hvorfor han valgte å ikke ta med Brad Richards i lagoppstillingen til den fjerde kampen i sluttspillserien mot Boston Bruins.

- Kyss meg bak!
Tortorella snakket om Richards i nesten to minutter. Det er lengre enn mange av hans tidligere pressekonferanser. Tortorella ville ta et oppgjør med de medlemmene av pressen som hadde skrevet at Rangers-treneren ga Richards skylden for det sviktende spillet til blåtrøyene.

Etter å ha begrunnet vrakingen med at Richards ikke er tjent med å spille på fjerdelinja, tok han kritikken mot media et steg videre og sa rett ut at de som ikke trodde på ham kunne kysse ham der solen aldri skinner.

- Kyss meg bak hvis dere vil skrive noe annet. Dette handler ikke om å gi ham skylden. Dette er min avgjørelse og jeg tar den for lagets skyld, tordnet Tortorella.

Jesse Spector dekker NHL og New York Rangers for Sporting News. Han sier den slags ordbruk er å vente fra den temperamentsfulle treneren, som følte han måtte forsvare en spiller han har trent i både New York og Tampa Bay Lightning.

- Det er sånn han er. Det er ikke uvanlig at han konfronterer pressen og sier rett ut hva han mener. Jeg tar meg ikke nær av det, jeg tror bare han er ærlig. Han har åpenbart et tett bånd til Brad Richards. De to har vært sammen i lang tid helt tilbake til tiden i Tampa da de vant Stanley Cup. Jeg tror han så noen av de tingene som ble skrevet i dag og det ga ham lyst til å lette på hjertet, sier Spector til Nettavisen.

Det som derimot var overraskende, var at Tortorella forklarte grunnen bak uttaket.

- Du forventer ikke at Tortorella skal diskutere lagoppstillingen. Det er ikke vanlig i det hele tatt, sier Spector til Nettavisen.

Taus Zuccarello
Mats Zuccarello har fått en del istid sammen med Richards siden han kom tilbake til Rangers, men etter kampen var ikke nordmannen særlig lysten på å snakke om vrakingen av lagkameraten.

- Sånne ting legger jeg meg ikke opp i, sier Zuccarello til Nettavisen.

Richards står med kun ett poeng på 10 sluttspillkamper så langt. Hans eneste mål kom i 4-3 seieren over Washington Capitals i den fjerde kampen i første runde. Det er litt av en nedtur for en spiller som vant Conn Smythe-prisen for beste spiller i sluttspillet i 2004.

Tortorella skjermer spillerne
Spector mener at Tortorella bruker pressekonferansene for å ta fokuset vekk fra spillerne og over på ham for å gi spillerne litt pusterom. Det kan minne litt om Jose Mourinhos taktikker fra fotballen.

-Tortorella er flink til å sette fokuset på seg selv når laget sliter, og det har han gjort ofte gjennom årene, sier Spector til Nettavisen.

Han mener det var nok av grunner til å kritisere Rangers' spill mot Bruins i den fjerde sluttspillkampen, men Tortorella satte en stopper for det.

- Jeg tror han ville at fokuset skulle være «for en rar fyr John Tortorella er» - i stedet for at Rangers fortsatt ligger under 1-3 i kamper. De tok aldri ledelsen i kampen og den eneste grunnen til at de hang med, var at Tuukka Rask falt på rumpa. Dette var en sterk seier for Rangers, men det er alltid en grunn for de tingene Tortorella gjør og jeg tror dette var en av dem, sier Spector til Nettavisen.

Den femte kampen mellom Bruins og Rangers spilles natt til søndag i Boston.

Her kan du se høydepunkter fra kamp fire:

(Video gjengitt med tillatelse fra Viasat, som viser alle kamper direkte på Viaplay.no)

HTML EMBED