Gå til sidens hovedinnhold

La du merke til denne detaljen? Nå forklarer Viking-profilen hvorfor

Fredrik Torsteinbø kjøpte brukte sko før cupfinalen, men Viking-spilleren fikk kun bruk for den ene.

HAUGESUND-VIKING 0-1

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Seiersrusen har såvidt lagt seg for Viking etter søndagens cupgull i finalen mot Haugesund.

Zltako Tripic ble matchvinner med sin straffescoring i andre omgang etter en situasjon som ble heftig diskutert etter kampen. Det ble oppgjørets eneste mål i en tett og tøff batalje som inneholdt hele ti gule kort.

En detalj som muligens ikke alle tilskuerne i kulda på Ullevaal fikk med seg, var Fredrik Torsteinbø sitt noe utradisjonelle valg av skotøy. Innbytteren entret banen i det 68.minutt med én svart og én hvit sko.

Bak det hele ligger det en lengre historie. Nå forklarer Viking-profilen hvorfor.

- Jeg våknet søndag med en øm tå. Jeg feilet litt dagen før finalen da jeg skulle stikke hull på en blå-tå og tømme den for blod. Da stakk jeg nålen tvers igjennom tåa, den ble veldig øm, sier Torsteinbø til Nettavisen etter finalen.

LES OGSÅ: Etter cupseieren gikk Thorstvedt rett bort til faren. Da fikk han klar beskjed

Finn.no

Og grunnen til den blå tåa finner han kanskje på Finn.no.

Før siste seriekamp mot Brann i Bergen meldte Aftenbladet at Torsteinbø måtte ty til et noe utradisjonelt grep inn mot de to avsluttende gress-kampene i sesongen.

Viking-spilleren punget nemlig ut 500 kroner for det som skulle være finaleskoene på markedsplassen på nettet.

De gamle adidas- «predator»-skoene ble først brukt på Brann Stadion forrige helg. Søndag fikk kun den venstre skoen være med på moroa på Ullevaal-gresset.

- Jeg ble litt stiv etter forrige kamp siden jeg ikke hadde spilt de inn. Grunnen til at jeg måtte bruke en annen sko på høyrefoten i finalen var at jeg klarte å stikke meg selv med nålen på lørdag, da måtte jeg få bedøvelse på kampdagen. Da ble «Finn-skoen» for trang, hvis ikke hadde jeg brukt den andre også, sier Torsteinbø.

Torsteinbø måtte dermed finne frem en gammel hvit diadora-sko. Gullvinneren varsler allikevel at han ikke vil forsøke å gjøre mote ut av kombinasjonen, én svart og én hvit sko i fremtiden.

- Nei, det blir det ikke. Vi spiller såpass lite på gress at det slipper jeg heldigvis, sier en lattermild Torsteinbø.

LES OGSÅ: Børs: Slik presterte finalelagene

Haugesund-spillerne raste

Selve kampen ble preget av mange tøffe dueller og lite finspill. Viking-kaptein Tripic kom i fokus etter den nevnte straffesituasjonen.

Flere Haugesund-spillere reagerte på måten Tripic gikk i bakken på.

- Det burde ikke vært straffe. Han faller lett. Det er drit å stå igjen å ha tapt en cupfinale etter et ufortjent straffespark, sier Kristoffer Velde til Nettavisen.

Christian Grindheim på sin side var heller ikke nevneverdig imponert over hverken dommeren eller Vikings stjernespiller.

- Han er kjent for å gå ned lett. Slik dommerne har vært i år, de suger på fingeren og tar den i lufta, bare tar det de føler for, sier Grindheim til Nettavisen.

Vikings rutinerte trener Bjarne Berntsen tok derimot sin egen kaptein i forsvar etter finalen.

- Det er en klar felling. Han setter ut foten og om han går ned lett eller ikke har ingenting å si, det er en felling. Det er soleklar straffe. Du kan ikke skylde på spilleren som utnytter situasjonen når de setter foten fram, sier Berntsen til Nettavisen.

Viking tok sitt sjette cupgull søndag. Triumfen er klubbens første tittel siden cupgullet i 2001.

Kommentarer til denne saken