Det var på den sjette etappen i 2011-utgaven av Sveits rundt at uhellet var ute for den kolombianske klatreren Mauricio Soler.

Movistar-rytteren kolliderte med en tilskuer i om lag 50 kilometer i timen.

Saxo Bank-rytter Baden Cooke var vitne til fallet:

- Han krasjet med en tilskuer før han smalt inn i et gjerde i 50 km/t. Det var kvalmt å bevitne. Jeg håper alt går bra med han, skrev han på sin egen twitterprofil.

Syklet i nabolaget til foreldrene
Den kolombianske nettsiden Mundo Ciclistico melder at Soler syklet en tur i nabolaget til sine foreldre.

Soler skal ha sett komfortabel ut på sykkelen.

Det er et signifikant framskritt for Soler, som slet med å puste, spise og snakke etter at han våknet fra koma.

- Det var et av mine store mål, ved siden av å se sønnen min igjen, sier Soler, før han fortsetter: - Sykling er noe jeg virkelig elsker. Mentalt føler jeg meg bedre enn noensinne. Jeg blir bedre dag for dag, sier han ilfølge Cyclingnews.

- Veldig gledelig
Sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg har kommentert mange av Solers store triumfer.

Den nybakte TV2-kommentatoren er meget glad på Solers vegne:

- Det er jo veldig gledelig at han har kommet så langt i rekovalensen at han er tilbake på sykkelen. Det er utrolig trist når en flott rytter skader seg og blir liggende i koma. Det var en av flere sjokkmeldinger i sykkelsporten i første halvdel av fjoråret. Det er en skikkelig gladmelding at han er tilbake på sykkelen. Håper han kan fortsette med det han er glad i, å sykle, selv om det ikke er gitt at han kommer tilbake der han var, sier Stoltenberg til procycling.no.

Også kollega i TV2, Christian Paasche, ble glad for nyheten. Den populære kommentatoren kommenterte rittet, men så aldri hva som skjedde med Soler.

- Det er jo fantastisk. Etter det sykkelåret vi hadde i fjor med andre ulykker så er det jo flott at han kan sykle igjen. Når det først går galt for syklister bør de prise seg lykkelig om de kan leve normalt i ettertid. De er jo ikke så godt beskyttet bortsett fra en liten hjelm. Det viktigste et at det går bra, når ulykken først skjer, sier Paasche til procycling.no.

Solers største triumf er en etappeseier og klatretrøyen i Tour de France fra 2007. Etter det slet han med å oppnå resultater grunnet skader og sykdom. Soler var på vei tilbake til sitt gamle jeg rett før ulykken i Sveits rundt. Han vant blant annet den andre etappen av rittet.