Gå til sidens hovedinnhold

La inn protest etter thrillerkamp

Dommerne fikk gjennomgå da håndballgutta til BSK/NIF gikk på sitt første hjemmetap for sesongen.

NORDSTRAND: Vertene – som hadde tre strake triumfer i egen hall før kampen mot Haslum – så ut til å styre inn to nye hjemmepoeng. Etter å ha ligget under med to mål til pause, snudde BSK/NIF på elegant vis kampen i 2. omgang – men så skjedde det fatale. Dommerparet Ronny André Hell og Morten Isachsen valgte å vise ut Henrik Eriksen. I tillegg måtte BSK/NIF spille med én mann mindre i fire minutter som en følge av reaksjonene på utvisningen. I den perioden gikk gjestene fra Bærum fra 24-27 til 28-27.

– Vi legger inn en protest vi mener vi skal få gjennomslag for. Dommerne har gjort en formell feil ved å gi Henrik to tominuttere i tillegg til det røde kortet, sier sportssjef Henrik Wilhelmsen.

– Treffer brystet

Henrik Eriksen selv skjønte lite av utvisningen. Frem til han fikk det røde kortet hadde veteranen spilt en solid kamp, der han blant annet var sikkerheten selv på straffekast.

– Jeg er så uenig i avgjørelsen som jeg kan bli. Dommerne sier jeg slår motspilleren i ansiktet, men jeg treffer med hendene i brystet hans. Det sier han til meg selv også, forklarer Henrik.

BSK/NIF kjempet som løver for å slå tilbake, og var flere ganger oppe på uavgjort. Dessverre ble det bare nesten til slutt, etter at Kent Robin Tønnesen hadde avgjort med sin 31-30-scoring med drøye to minutter igjen å spille. Henrik legger ikke skjul på at utvisningen preget kampen.

– Vi får selvsagt en skikkelig smell når sånt skjer, men det er umulig å si hvordan utfallet hadde blitt uten utvisningen, sier Henrik.

Bakspilleren er stort sett kjent for å være en rolig kar på banen.

– Dette er første gang jeg har fått et rødt kort, sier han.

Kunne vunnet likevel

Også spillende trener Michael Bech Rehnquist likte dårlig det som skjedde midtveis i 2. omgang.

– Det var hodeløst av dommerne. Juniornivå, er karakteristikken fra dansken.

Typisk for BSK/NIF var at det skjedde i lagets beste periode av kampen.

– Jeg følte vi hadde god kontroll, og i den fasen kjørte vi på bra. Selvfølgelig er det kjedelig når vi da opplever slikt. Likevel klarte vi å holde oss inne i kampen, og på slutten kunne det vippet begge veier, sier Bech Rehnquist.

PS! Nordstrands Blad prøvde å få en kommentar fra dommerduoen om den kontroversielle avgjørelsen, men verken Hell eller Isachsen ville kommentere saken.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen