Gå til sidens hovedinnhold

La Liga-president om mulig sjokkovergang for Messi: - Ville vært økonomisk doping

Den standhaftige La Liga-presidenten Javier Tebas mener det ville vært økonomisk doping dersom Manchester City hadde signert Lionel Messi.

Klubbløse Messi, som har stått uten klubb i en ukes tid, virker å være nær en forlegning med Barcelona. Likevel er ingenting spikret ennå - Barcelona trenger å kvitte seg med flere spillere før de både kan signere nye spillere og resignere argentineren.

Men flere klubber lusker i buskene. Manchester City og Paris Saint-Germain nevnes som to av meget få klubber som faktisk kan ha råd til Messi. Eller? Ikke ifølge La Liga-president Javier Tebas.

- City har tapt 2,8 milliarder kroner under koronaperioden, så de hadde ikke engang hatt råd til å signere Lionel med de betingelsene han hadde før. Hvis de hadde fått det til, hadde det vært økonomisk doping. Det har jeg sagt til Pep Guardiola også, sier Tebas ifølge Sky Sports.

Må etablere noen grenser

Det hadde vært helt utrolig om City hadde fått til å signere Messi, sier presidenten.

- Vi må etablere noen grenser. Økonomisk doping ødelegger fotballen. Vi må virkelig kjempe mot dette og skal fortsette å gjøre det. Det er et av de største problemene i europeisk fotball, og hvis det ikke blir løst, kan vi havne i en veldig komplisert økonomisk situasjon.

Presidenten selv sier Messi må gå betydelig ned i lønn for å kunne bli værende i Barcelona.

- Det er ikke mulig for Messi å signere ny kontrakt med Barcelona, med de betingelsene han har hatt tidligere. Det er ingen europeiske klubber som har råd til det.

Blir Messi klar?

Han er fortsatt ikke sikker på om Messi blir registrert i tide til neste sesong. For samtidig som de håper å resignert Messi, må klubben fortsatt kvitte seg med flere spillere. Junior Firpo har forlatt Barcelona til fordel for Leeds, mens Konrad de la Fuente er klar for Marseille. Samtidig har Miralem Pjanic og Samuel Umtiti fått beskjed om at klubben vil fristille dem fra kontrakten.

Men det holder ikke.

- Hvis ingen flere spillere forsvinner, er det ikke mulig å hente tilbake Messi, sier han. Samtidig er Sergio Agüero, Memphis Depay og Eric García alle meldt klare for Barcelona, men ingen har blitt signert enda, som følge av nettopp de finansielle problemene til klubben.