Gå til sidens hovedinnhold

Lacrossemesterne

Kampen om NM-tittelen ble avgjort i en forrykende kamp mellom Oslo og Bergen på Hemingbanen denne helgen.

Gråkammen: Det ser ut som en blanding mellom innebandy og amerikansk fotball, det som spilles i strålende sol på Hemingbanen denne helgen. 16 ivrige herremenn løper rundt, utstyrt med hjelm, skulder- rygg -og brystbeskyttelse og en kølle med en "pose" i enden. Målet er å score flest mest med den bittelille ballen. Det er snakk om NM i lacrosse, og lagene på banen representerer Norges to største byer, Oslo og Bergen.

Vakker sport

Lacrosse er en lagbasert ballsport som først ble spilt av kanadiske indianere. I Norge ble det første lacrosselaget opprettet i 2004 på Handelshøyskolen i Bergen (NHH). BI i Oslo, med hjemmebane på Voldsløkka, fulgte snart opp, og i slutten av 2005 ble Norwegian Lacrosse dannet, som det nasjonale ledende organet for sporten. I dag er det fem aktive lacrosselag i landet.
Det har først og fremst vært studentlag som har spilt lacrosse i Norge, men nå har vi akkurat fått i stand et uavhengig lag her i Oslo for oss som er ferdig med studietiden, forteller Thomas Steenbuch Tharaldsen. Slemdalingen har vært med å starte lacrosse i Norge, og syns det er verdens beste sport. Han får medhold av Oslo Lacrosse sin svenske trener, Viktor Skøldsedt.
Det er en vakker sport, masse action, og avansert taktikk, oppsummerer svensken. Som sagt kan lacrosse, for et utrent øye, se ut som en blanding av innebandy og amerikansk fotball, men taktisk minner spillet mest om ishockey. Det er et offensivt spill som handler om å sette opp planlagte angrepsspill og skaffe medspillerne åpne skudd mot mål. Keeperen har, som i ishockey, en vernet sone rundt målet.

Jobbet knallhardt

For anledningen Norgesmesterskapet, stilte Oslo Lacrosse og BI Lacrosse med ett sammensatt lag. I finalekampen mot Bergenslaget, NHH Lacrosse, var det hovedstadens spillere som kom best i gang. Det spilles tre omganger, hver på 15 minutter, og etter de to første omgangene ledet Oslo 3-0. Lacrosse er svært fysisk, det spares ikke på taklingene, og både Oslo og Bergen ga alt. Oslo scoret to mål til i den siste omgangen, det ene dessverre et selvmål, og vant til slutt fortjent 4-1.
Nå kan vi definitivt kalle oss Norges beste lacrosselag. Det smaker godt, gliser Tharaldsen fornøyd. Men NM-tittelen har ikke kommet gratis.
Vi har trent veldig hardt for dette, hver dag. Vi har jobbet knallhardt, og det er det som gjør at vi var det beste laget i dag, forteller han.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai