Gå til sidens hovedinnhold

Lader opp til fotball-NM

I den norske serien er det NM-finalen som gjelder. Derfor bruker Oslo Vikings seriekampene mot Eidsvoll 1814 til å teste ut spillere og formasjoner. Da kan det gå galt.

Voldsløkka: St. Hanshaugen-laget ble nemlig knust 46-7 i lørdagens seriekamp mot Eidsvoll 1814. Det var deres første hjemmekamp, og i varmen gikk lufta etter hvert ut av vikingene.

Vi startet bra i den første halfen, og lå ikke så langt bak. Men så byttet vi en del spillere, og selv om flere presterte greit, gikk nok lufta litt ut av oss mot slutten, sier Ola F. Sprauten, som er right tackler i Oslo Vikings offensive line.


Fikk i gang pasningsspillet

I år er det kun to lag som er gode nok for den øverste divisjonen i Norge. Derfor blir det så som så med prestisjen i de vanlige seriekampene.

For oss er det uansett viktige kamper. Vi bruker dem til å teste ut yngre spillere, og ny taktikk, forteller Sprauten. I lørdagens seriekamp fikk Vikings fart på pasningsspillet sitt etter å ha slitt med det hittil i sesongen. Men det var ikke nok. Eidsvoll 1814's dyktige quarterback fant mottaker "Mekka" gang på gang, og poengene ble med tilbake til Eidsvoll. Men den 7. juli smeller det skikkelig på Eidsvoll. Da er det nemlig NM-finale.

Da blir det skikkelig kamp om seieren. Eidsvoll tror nok de har overtaket på oss, men vi skal kjempe med nebb og klør, mener Sprauten.


Vant over tyskerne

Både Eidsvoll 1814 og Oslo Vikings spiller kamper i Europa. Eidsvoll er rangert som Europas fjerde beste lag, mens vikingene foreløpig ligger på en 14. plass. Lagene spiller i henholdsvis Euroball (= Champions League) og EFAS-cupen enn i den hjemlige serien.

I den første kampen slo vi et tysk lag. Det er første gang et norsk lag har vunnet mot tyskerne, forteller Sprauten stolt.

(= UEFA-cup). Der har vikingene fra St. Hanshaugen fått en atskillig bedre start.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai