Ladet opp med kalasseier

JORDAL (TV 2 Nettavisen): Norge varmet opp til søndagens finale med å holde lekestue med Belgia. Skuddstatistikken sier sitt: 82-9.

17.04.04 10:02

Norge-Belgia 11-1: Det tok litt tid før Norge kom ordentlig i gang, men det var aldri noen tvil om at seieren ville bli stor. Patrick Thoresen spilte frem Martin Knold til 1-0 etter 7.40. Det var Thoresens sjuende poeng i VM.

Kjell Richard Nygård økte til 2-0, som var resultatet etter første periode. Skuddstatistikken var 28-1.

I andre periode satte rekken til Ole Eskild Dahlstrøm inn to raske mål. Dahlstrøm scoeret 3-0, mens Tommy Martinsen la på til 4-0. Målene fortsatte å renne inn. Nygård, Per-Åge Skrøder, Marius Trygg og Skrøder igjen sørget for at Norge gikk i garderoben med 8-0-ledelse.

To minutter ut i siste periode sendte gjestene avgårde et av ytterst få skudd i kampen. Pucken havnet i nettet bak Tommy Lund, og reduseringen var et faktum.

Det tok likevel ikke mange sekundene før Ole Kristian Tollefsen igjen sendte Norge opp i en åttemålsledelse. Mot sluttet sørget Marius Knold for tosifret, før Ole Eskils Dahlstrøm satte inn Norges ellevte.

Dahlstrøm var for øvrig i storslag, og mottok en velfortjent bestemannspremie etter kampen. Storhamar-spilleren scoret to og noterte to assists. På et tidspunkt driblet Dahlstrøm hele Belgias forsvar av - baklengs! Det sier imidlertid kanskje vel så mye om Belgias kapasitet.

Etter kampen var Dahlstrøm i strålende humør, og spøkte og lo da han møtte pressen.

- Jeg satt ved siden av Lars Erik Lund, og så sier han: "Nå prøver vi på det, og nå prøver vi på det". Så det ble til at vi ga hverandre arbeidsoppgaver så vi ikke kjedet oss i hjel, gliser Storhamar-spilleren.

Spillerne bestemte seg for å leke - gjøre ting de ikke en gang får gjøre på trening. Blant annet ble de enig om Jonas Andersen burde få seg et mål.

- Vi skulle sette opp Jonas, men vi måtte omtrent bære frem målet til han. Etterpå satt Jonas bare og så på køllen sin, ler Dahlstrøm.

- Hva synes du om kampen da?

- Nei, vi må bare glemme denne kampen.

Det blir verre mot Hviterussland i sødangens avgjørende VM-match. Norge må vinne kampen for å rykke opp, mens Hviterussland klarer seg med uavgjort.

PS! Ole Eskild Dahlstrøm ble stående med to mål i kampprotokollen, men var trolig sist på ett til. Ole Kristian Tollefsens mål i tredje periode var nemlig innom Dahlstrøms kølle på vei i mål. Speakeren annonserte imidlertid Tollefsen som målscorer.

- Jeg hørte to, men kjente tre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag