RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laengen med soloseier i sykkel-NM: – Ikke så ofte jeg vinner ritt


Vegard Stake Laengen jubler for seier i herrenes fellesstart under siste dag av sykkel NM i Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Vegard Stake Laengen jubler for seier i herrenes fellesstart under siste dag av sykkel NM i Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Vegard Stake Laengen kom alene i mål og vant landeveisrittet i sykkel-NM søndag. Verken Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff var med i tetstriden.

Etter 208 kilometer sto Laengen igjen som vinner av fellesstarten i Sandefjord.

– Det er kjempegøy. Det er ikke så ofte jeg vinner ritt. Stort sett er jeg hjelperytter. De sjansene liker jeg å ta. Det er kjempegøy å ta seieren i år, sa den ferske NM-vinneren til TV 2.

Verken Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) eller Alexander Kristoff (UAE) klarte å henge med, og en dramatisk sisterunde gikk uten de store norske sykkelkanonene.

Fire kilometer gjensto da Laengen satte fart. En kilometer senere hadde UAE-rytteren skaffet seg en luke på 10 sekunder, et forsprang som ingen klarte å ta igjen.

– Surt

Regjerende mester Rasmus Fossum Tiller (Joker) forsøkte å tette luka, men måtte nøye seg med sølv.

– Jeg trodde jeg hadde en mulighet til å hente ham, men det gikk akkurat ikke. Sølv er greit, men det er jo gull man kjører for. Jeg vant jo i fjor, sa Tiller til TV 2.

Det ble tidlig klart at NM-tittelen ikke skulle gå til Boasson Hagen eller Kristoff. Da to runder gjensto lå de over fire minutter bak. I mål var avstanden enda større.

Spennende sisterunde

Da det gjensto to runder passerte Laengen, Fridtjof Røinås (Joker) og Trond Håkon Trondsen (Coop) i front.

Med 25 kilometer igjen stakk Trondsen. Han opparbeidet seg en luke på over 50 sekunder, men ved passering på sisterunden var avstanden krympet til 35 sekunder ned til en gruppe på ti ryttere som jaktet 23-åringen.

I siste runde tok kreftene slutt, forspranget ble mindre og mindre, og med 13,8 kilometer igjen var Trondsen tatt igjen. Deretter forsøkte Krister Hagen (Coop) seg. Med drøye 10 kilometer igjen hadde han 15 sekunder, men heller ikke Hagen klarte å holde unna.

Men det var Laengen som hadde mest krefter igjen, og hans rykk med fire kilometer igjen ble det siste.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere