*Nettavisen* Sport.

Lærer mot elev på Briskeby

Foto: SCANPIX/Erik Johansen

Mange mener at Ståle Solbakken er den som dyrker Drillo-fotballen sterkest i eliteserien. Torsdag står han ansikt til ansikt med læremesteren.

Ståle Solbakken spilte 36 av sine 58 landskamper under Egil «Drillo» Olsen og har ikke noe problem med å innrømme at han lærte mye av den gamle landslagstreneren.

- Det tror jeg alle vi som var halvvoksne på 90-tallet gjorde. Mye av det vi spiller på har vi tatt fra Egil, sier han til TV 2 Nettavisen.

Tenker ikke på det
Torsdag står hans gamle læremester på motsatt side av midten og leder Fredrikstad på Briskeby.

- Det tenker jeg ikke så mye på når kampen begynner, sier Solbakken.

Det gjør heller ikke Olsen.

- Det er ikke noe vi tenker så mye på. Vi tenker mer på hvilket lag vi møter enn hvem som trener dem. Nå møter vi et lag som spiller veldig likt det vi gjø, sier «Drillo».

- Har hentet mye fra «Drillo»
Mange mener Solbakkens Ham-Kam er det mest gjennombruddsorienterte laget i eliteserien og det laget som har tatt med flest elementer av den fotballen «Drillo» høstet stor suksess med på landslaget.

- Jeg tror Ståle og jeg har et veldig sammenfallende syn på fotball, sier Olsen.

Solbakken mener han ikke er den eneste som har lært av «fotballprofessoren» fra Østfold.

- Jeg tror ikke du finner en eliteserietrener som ikke har tatt mye fra ham og til dels også Roy Hodgson, sier han.

- Ståle kan bli en av de største
«Drillo» er stolt over rosen han får fra sin tidligere kaptein, og han tror Solbakken kan bli en stor trener.

- Jeg har jo aldri opplevd ham som trener, men som opplevde ham jo som spiller og som det mennesket han er, så kan han bli en av de største trenerne vi har hatt. Han har fotballkunnskap og lederegenskaper. I tillegg er han analytisk og er villig til å lære. Det eneste han mangler nå er massevis av erfaring, men det kommer jo etter hvert, sier han.

Men spå resultatet i torsdagens kamp tør ikke den tidligere landslagssjefen.

- Den som visste det. Vi slo dem 2-1 i en treningskamp før sesongstart, men da var vi litt heldig. Vi trenger nok litt flaks hvis vi skal vinne denne gangen, men det blir garantert jevnt og tøft. Uavgjort er nok et tips som ikke gir all verdens odds, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.