RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alessandro Trovati (AP/SCANPIX)

Lagde Kröll for Aksel

Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal mistet seieren.

Aksel Lund Svindal har hatt en del middels og dårlige uker i alpinbakken, men fredag fikk han en gedigen opptur. Fra start nummer 18 kjørte nordmannen ned til ledelse i super-G-rennet i Kitzbühel.

Dessverre skulle det ikke holde til karrierens femte super-G-seier.

Klatrer i cupen
Østerrikske Klaus Kröll var raskere enn nordmannen, og tok karrierens første seier.

Kröll kjørte med brukket hånd, etter en skade under trening i Wengen i forrige uke.

Lund Svindal beholdt imidlertid andreplassen, og fikk dermed en etterlengtet opptur. Han tok også 80 viktig poeng i verdenscupen sammenlagt. Poengene smakte ekstra godt fordi Benjamin Raich kjørte ut. Aksel har nå 598 poeng i verdenscupen sammenlagt og klatrer fra fjerde- til andreplass. Raich leder med sine 638 poeng, mens Jean-Baptiste Grange er nummer tre med 576 poeng.

- Det er fint å være tilbake i toppen. Det føltes godt å se at jeg ledet da jeg kom i mål, sa Svindal til NTB, før han la til at det «ble litt mye Texas på slutten».

Høydepunkt
Lund Svindal vant to renn i Beaver Creek tidlig i desember, men har siden slitt med å oppnå toppresultater - før oppturen i Kitzbühel fredag. Andreplassen i fredagens renn førte ham også opp på andreplass i super G-cupen.

Lars Elton Myhre ble nummer 42, slått med 2,60 sekunder av Kröll.

Alpinuka i Kitzbühel - normalt et av høydepunktene i sesongen - ble dessverre preget av det forferdelige fallet til Daniel Albrecht under torsdagens trening. Sveitseren er heldigvis utenfor livsfare. Les om det her.

7497

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere