Lagde Martin-mos – igjen

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Tijan Jaiteh sendte Martin Andresen i bakken med et brak. Og det er ikke første gang.

20.04.09 12:34

VÅLERENGA-BRANN 1-1:

ULEVAAL STADION (Nettavisen): Etter en drøy halvtimes spill gikk Branns gambiske midtbanespiller og VIFs spillende manager inn i en duell det luktet svidd av. Jaiteh (20) spratt kjapt opp, dommeren blåste frispark til Brann, mens Andresen (31) ble liggende igjen og vri seg. Like etter hinket han av banen med smerter bak i låret. Han kunne ikke løpe mer.

– Det var et kne som traff meg i skinka, som gjorde at jeg stivnet til, sier Andresen om hendelsen. Han er trolig tilbake i spill til neste serierunde.

– Det var en tøff duell, men kun et uhell at det skulle gå sånn. Jeg sa til Martin etter kampen at dessverre så gikk det ut over ham, sier Brann-trener Steinar Nilsen til Nettavisen.

TV-bildene viste dessuten med all tydelighet at Vålerenga-manageren hadde seg selv å takke. Mens Jaiteh hadde blikket mot ballen, hadde Andresen kun øye for Jaiteh før han kastet seg inn i duellen med baken først.

Smalt sammen på Brann-trening
Det er ikke første gang at Jaiteh har gått seirende ut av en duell med Martin Andresen. Som fersk 18-åring, i 2007, gikk Jaiteh inn i en sugende duell med Andresen på en Brann-trening. Andresen gikk i bakken så det sang, før han tente på alle pluggene og tok tak i Jaitehs edlere deler. Like etter tuslet han sinna inn i garderoben med en tann ute av stilling. Tannlegen neste stopp.

– De var i noen dueller før den situasjonen i dag, men at Martin ble skadet var tilfeldig. Tijan er ingen grisete spiller, sier Steinar Nilsen.

Den høyeste temperaturen var mellom David Nielsen og Kristofer Hæstad, selv om ingen av dem ble skadet. Like før pause reagerte Nielsen på en takling med å hive seg inn med knottene mot «Doffen». VIF-spilleren tente på alle pluggene, dyttet flere ganger i Nielsen og ga seg ikke selv om dommeren blåste til pause. På vei inn i garderoben gikk Hæstad helt opp i ansiktet på Brann-spissen og var tydelig irritert. Til slutt måtte dommer Per Ivar Staberg holde ham fysisk tilbake.

– En særdeles fryd
Med Martin Andresen ute, tok Jaiteh mer og mer over midtbanen på den ujevne Ullevaal-matta. Han brøt opp VIFs spill, satte i gang Brann-angrep og la ned mange kilometer med løping. 20-åringen var så god at ingen snakket om suspenderte Rudy Austin etter kampen.

– Det var en særdeles fryd å se Tijan i dag. Han tok tak i kampen og viste hvorfor så mange snakker så høyt om han. Han har en voldsom kapasitet, sier Steinar Nilsen.

Kanskje spilte Jaiteh seg rett inn på laget – og uansett så er Austin ute i enda en kamp.

– Han spilte seg i hvert fall ikke ut av laget, sier Brann-treneren.

Huseklepp den nye Moldskred
En annen spiller Nilsen var storfornøyd med var Erik Huseklepp – selv om Brann-spissen ennå ikke har scoret.

– Erik løp og utfordret i 90 minutter og gjorde en fantastisk jobb, sier Nilsen.

Nå tror Nilsen at han kan gjøre med Huseklepp som han gjorde med Morten Moldskred i Tromsø: Utvikle ham til en storscorer i tillegg.

– Han er nære på å bli en Moldskred. Erik har ingen begrensninger. Han er like profesjonell i treningsarbeidet, og når samhandlingen og timingen i spillet hans blir bedre er det få ting som kan stoppe han.

Mot VIF kom Huseklepp til én målsjanse. Et skudd fra skrått hold som gikk rett på keeper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.