RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagde sirkus i debuten

Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Per Joar Hansen debuterte som hovedtrener for Rosenborg med å sende hele mannskapet i angrep for å skape dusinvis av målsjanser. - I perioder ble det mer sirkus enn fotball, smiler en strålende fornøyd RBK-boss.

ROSENBORG - DJURGÅRDEN 4-4: Etter at duoen Hansen og Nils Arne Eggen overtok treneransvaret har det vært terpet angrepsspill på Rosenborg-treningene. Oppskriften har vært klar: Få folk inn i boksen foran mål, få i gang løpene uten ball og komme rundt på kantene.

I oppgjøret mot Djurgården ble den offensive taktikken fulgt til punkt og prikke.

Skoleeksempel
- Guttene ga meg en rekke positive tilbakemeldinger på det vi har jobbet med den siste tida. Jeg er meget godt fornøyd med storparten av det som ble levert på Lerkendal-matta i kveld. I alle fall offensivt, sier Hansen.

Hvem vinner Royal League?
Rosenborg
Djurgården
Vålerenga
Esbjerg
Brøndby
IFK Göteborg
FC København
Tromsø
Brann
Malmø FF
OB
Halmstad

Se resultat
Han mener det kun er ett skår i gleden: At det ikke ble flere mål og dermed seier.

- Vi skapte jo et utall målsjanser. Kom tidlig ut av tellinga, men det måtte nærme seg et 20-talls muligheter foran svenskenes mål. At det ble «bare» fire scoringer må betraktes som uflaks, sier nordlendingen, som mener det rett og slett er utrolig at det ikke ballen havnet i nota bak svenskenes keeper flere ganger.

- Det er selvfølgelig alt for dårlig ikke å score på noen av de feite målsjansene vi sløste vekk. Men etter en slik forestilling går det ikke an å være annet enn fornøyd. Dette var et skoleeksempel på hvordan offensiv fotball skal spilles. Men som sagt, vi må score mål når muligheten byr seg.

Hangler bakover
Mens den nye RBK-treneren bobler over av entusiasme når han skal beskrive den offensive delen av spillet, blir han atskillig mer ordknapp når han skal forklare det som skjer i motsatt ende av banen.

- Det er rett og slett for dårlig å slippe inn fire mål mot dette laget. Vi har en del å jobbe med defensivt. Spesielt ille er det at vi er nærmest handlingslammet på Djurgårdens cornere. Her må vi skjerpe oss, slår han fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere