I forbindelse med sommerens EM i England lanseres en ny versjon av fotballåten «Alt for Norge», som opprinnelig ble skrevet av Ivar Dyrhaug og Torstein Flakne. Det melder Norges fotballforbund i en pressemelding.

Dyrhaug har skrevet om deler av teksten for at den skal passe bedre til årets begivenhet: Det vil ikke lenger være «våre beste menn», men nå «Norges beste lag» som skal ut i strid.

Les også: Dortmund-tilhenger trekker paralleller til bitter overgangssaga: - Sentrum for støy

«Skal ut i strid igjen» er også blitt erstattet med «skal ut i strid i dag».

- «Alt for Norge» er tidenes norske mesterskapssang, som fremdeles blir sunget av publikum på Ullevaal. I forbindelse med at våre beste kvinner skal til EM, var det naturlig å lage en egen versjon i tillegg, som passer inn mot mesterskapet, sier kommersiell direktør i NFF, Runar Pahr Andresen.

Sangen fremføres av Alexandra Rotan, kjent fra Stjernekamp og KEiiNO.

- Da jeg ble spurt om å lage en ny versjon av «Alt for Norge» tenkte jeg med en gang at dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det er jo en låt vi alle har et forhold til, og jeg håper vi kan skape nye fotballminner med den nye versjonen. Jeg tror på gull for kvinnene i sommer, sier Rotan.

Les også: Full krig mellom fotballfruene: - En veldig spesiell sak

Den opprinnelige versjonen av låten var herrelandslagets offisielle sang til VM i 1994. Den nye sangen er laget i et samarbeid mellom NFF og allmennkringkasterne NRK og TV 2.

Om du vil høre den nye versjonen av «Alt for Norge» er den nå tilgjengelig for strømming.

Sommerens EM i England starter onsdag 6. juli. Norge åpner mesterskapet mot Nord-Irland torsdag 7. juli.