ULLEVAAL STADION / AKERSGATA (Nettavisen): Martin Ødegaard har imponert voldsomt på lån i spanske Real Sociedad denne sesongen og nordmannen ble nylig kåret til månedens spiller i La Liga.

Landslagssjef Lars Lagerbäck var noe restriktiv med å bruke Ødegaard tidlig i sin karriere som Norge-trener, men nå er midtbanespilleren en sentral brikke.

Norge møter Spania og Romania til viktige EM-kvalifiseringskamper de kommende dagene og tirsdag møtte Lagerbäck pressen i Oslo i den forbindelse.

- God nok for Real Madrid-tropp

Der fikk han spørsmål av TV 2 om hvor vidt Ødegaard var god nok for det spanske landslaget. Svensken ville ikke svare konkret på det spørsmålet, men tok i stedet til orde for at den norske midtbanespilleren er god nok for Real Madrids tropp.

Det er som kjent den spanske storklubben som eier Ødegaard.

- Han burde være aktuell for en større tropp i Real Madrid nå, ut ifra hva han har prestert. Jeg kjenner ikke så godt til Real Madrid-troppen, men Ødegaard er en internasjonal spiller nå, sier Norges landslagssjef på pressekonferansen.

Lagerbäck fikk også spørsmål om hva han mener Ødegaard har blitt bedre på det siste året og landslagssjefen trekker spesielt fram én kvalitet.

- Han tok store steg under det siste året i Nederland. Han har utviklet seg ytterligere, både når det gjelder individuelle kvaliteter, spill i laget og spill uten ball, sier han.

- Som jeg bruker å si, selv om det er et abstrakt ord, han har blitt større i sitt spill. Jeg synes Martin har tatt et reelt kliv det siste året, sier Lagerbäck videre.

- En toppspiller

Svensken mener Ødegaard nå har tatt det siste steget mot å bli en toppspiller.

- Han forandret seg litt under det siste året i Nederland, spesielt i spillet uten ball. Han åpnet også opp i det offensive spillet med høydeblikk. Han hadde en tendens til se etter nærmeste spiller og hente ballen der ballen var, sier Lagerbäck.

- Generelt sett har han utviklet seg både offensivt og defensivt. Han har tatt det siste steget for å bli en toppspiller, mener svensken.

Trenger poeng

Landskampen mot Spania spilles på Ullevaal stadion lørdag 12. oktober klokken 20.45. Møtet med Romania spilles på bortebane 15. oktober klokken 20.45.

Norge ligger som nummer fire i sin gruppe med ni poeng etter seks kamper. Lagerbäck sa før de kommende kampene at det norske laget helst bør ta fire poeng totalt mot Spania og Romania for å ha et håp om å komme til EM i 2020.