Gå til sidens hovedinnhold

Lagerbäck reagerer på Serbia-kritikken: - Det er utrolig viktig på dette nivået

Landslagssjefen tok et oppgjør med mediedekningen og de høye forventningene til Norges mange unge spillere.

OSLO SENTRUM/ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Seks spillere sto over lørdagens treningsøkt foran søndagens Nations League-oppgjør mot Romania, men Lars Lagerbäck forsikret etterpå at ingen av fraværene skyldtes skader.

Deretter innledet landslagssjefen en lengre monolog om forventningene til de relativt uerfarne spillerne i Norge-mannskapet mot et mer rutinert Serbia-lag.

Svensken understreket først at dette ikke skulle være noen forsvarstale, før han påpekte at man ikke bør stille for høye forventninger til spillere med begrenset erfaring fra fotball på internasjonalt toppnivå.

Les også: Frustrert Rekdal har sett nok. Nå etterlyser han evaluering etter Norge-fiasko: - Det er bare bunnslammet som ikke er med

- Det er et generasjonsskifte i laget nå. Min erfaring sier at nettopp erfaring er utrolig viktig på dette nivået. Jeg tror ikke man kan få resultater uten å ha tilstrekkelig med erfaring i et lag, sier Lagerbäck og drar sammenligninger til det serbiske laget.

- Jeg tror Serbia er et av de tøffeste lagene å møte i omspillskampene. Ser vi på 23-mannstroppen deres spiller 18 av dem i topp fem-ligaene.

Han mener folk utenfra bygget opp kunstig høye forventningene til det norske mannskapet før skjebnekampen på Ullevaal.

Det endte med mageplask i en svært skuffende kamp på torsdag.

- Bygger man opp forventninger, finnes det en risiko for at man bygger et luftslott, og at man tror man er bedre enn hva man er. Det så vi i denne kampen (mot Serbia) og mot Østerrike (1-2), sier Lagerbäck og fortsetter.

- Vi vil for mye, og vi tror kanskje at vi er bedre enn det vi er, så vi er ikke kalde nok.

Se hva landslagssjefen sa om norsk presse øverst i artikkelen.

Landslagssjefen påpekte også at store deler av Serbias lag, deriblant forsvarsveteranen og lagkapteinen Aleksandar Kolarov, har en langt mer omfattende merittliste og erfaring som er viktig i avgjørende kamper som den på torsdag.

Vil ikke uttale seg om Solbakken-rykter

- Jeg tror ikke vi skal stille disse forventningene til våre unge spillere. Ingen av dem har kommet inn i disse toppligaene før denne sesongen. Og som jeg sa, de møter spillere som har sett alt sammen, påpekte Lagerbäck.

Svensken er under et visst press etter den skuffende prestasjonen mot Serbia, og lørdag morgen ble det klart at Ståle Solbakken er ledig på markedet etter å ha fått sparken i FC København.

Ikke mange timene senere hadde Lagerbäck sin pressekonferanse før kampen Romania, og han fikk raskt spørsmål om han ser på det som naturlig at NFF begynner å snakke med Solbakken om en mulig landslagsjobb.

- Det er ikke min jobb. Der må Norges Fotballforbund gjøre en vurdering den dagen jeg slutter. Vil de rådføre seg med meg, stiller jeg naturligvis opp. Men det gjør jeg i så fall med forbundet og ikke med media, sier Lagerbäck, som ikke ville kommentere Solbakken-ryktene noe særlig mer.

- Jeg synes hva jeg gjør eller ikke gjør ikke er så interessant akkurat nå. Nå er det fokus på disse kampene.

- Jeg håper virkelig at vi skal få framgang, og der er jeg ganske uinteressant. Det er landslaget som gjelder. Men jeg har full motivasjon for å fortsette, og ser fram mot å gjøre alt for at vi skal vinne Nations League-gruppa, sier Lagerbäck.

Les også: FCK-boss etter sparkingen av Solbakken : - Det kan jeg avvise 110 prosent

Normann melder seg klar

Mathias Normann stilte som eneste spiller på pressemøtet lørdag. Han var en av dem som ikke trente som normalt lørdag, men forsikret at han er mer enn klar for å bidra mot rumenerne.

- Jeg vil som alltid spille, påpeker nordlendingen.

Midtbaneprofilen kom inn i pausen mot Serbia, scoret utligningsmålet og var Norges klart beste utespiller på banen.

Normann sier også at landslagspillerne, tross nedturen tidligere i uka, ikke kommer til å ha problemer med å omstille seg og finne energien til søndagens Nations League-kamp.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken