Gå til sidens hovedinnhold

Lagerbäck tok et oppgjør med lekkasjer på landslaget: - Amatører

Stian Gregersen fra Molde får sjansen på landslaget, mens Champions League-aktuelle Tokmac Nguen igjen ble oversett. Det var likevel konflikten med Alexander Sørloth som ble hovedfokus under mandagens pressekonferanse.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det norske A-landslaget i fotball skal spille tre kamper denne måneden og mandag formiddag avslørte landslagssjefen hvilke spillere som får møte på samling.

Se hele troppen litt lenger ned i saken!

Om lekkasjer: - Amatører

Dette var første gang Lagerbäck møtte pressen i etterkant av konflikten som oppsto i kjølvannet av Nations League-tapet for Serbia, der Alexander Sørloth og landslagsledelsen skal ha vært involvert i en høylytt krangel på et spillermøte.

LES OGSÅ: Sørloth og Lagerbäck enige om å legge bråket bak seg

- Jeg har egentlig ingen flere kommentarer om det. Vi ble enige om å legge saken bak oss. Vi kommer ikke til å kommunisere dette mer eksternt. Vi har satt punktum, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

Landslagssjefen reagerer imidlertid på at det kom lekkasjer om konflikten ut til pressen.

- Landslaget for meg er for profesjonelle spillere, amatører vil jeg kalle dem som lekker saker som ikke er bra for laget. Når et slikt miljø skapes, så forstyrrer det elitekulturen man ønsker å skape. Det er definitivt ikke bra, sa treneren.

- Ikke profesjonelt

Svensken mener det er lite profesjonelt å lekke interne ting til media.

- Vi har tatt det opp mange ganger i gruppen. Dette er en del vi forsøker å jobbe med, å være profesjonelle. Vi forbyr ingen å kommunisere eksternt, men man skal ha veldig mye sunn fornuft rundt hva man kommuniserer rundt landslaget. I dette tilfelle vil jeg si at dem eller den som har kommunisert dette ut ikke er profesjonelle etter min mening.

LES OGSÅ: Sørloth tilbakeviser «inkompetent»-påstand: Fortsatt ja til Norge

Landslagssjefen sier videre at han er kritisk til VG-saken om spliden mellom ham og Sørloth. Det var VG som omtalte konflikten først, med anonyme kilder.

– VG har gått i spissen, og det virker som om du er en av dem (VG-reporter Arilas Berg Ould-Saada, red.anmerk.). Ut ifra hendelser som har skjedd den kvelden, så gjør dere tolkninger og spekulasjoner og de stemmer ikke overens med slik jeg opplevde situasjonen. Dere har gjort en bevisst tolkning, som ikke stemmer overens med min virkelighet, var dommen fra landslagssjefen.

Nguen oversett

Mange hadde sett for seg at Tokmac Nguen, som har storspilt for ungarske Ferencvaros i Champions League denne høsten, ville få sjansen på landslaget, men han ble igjen oversett av landslagsledelsen.

LES OGSÅ: Rekdal ber landslagsledelsen reagere etter VG-oppslag: - Man må finne frem til hvem det er og kaste dem ut av troppen

- Han er med i vår 35-mannstropp, men av den spillertypen han representerer er det tre andre vi vurderer som bedre, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

Disse er tatt ut i troppen:

Rune A. Jarstein (Hertha Berlin)
André Hansen (Rosenborg)
Sondre Rossbach (Odd)
Kristoffer Ajer (Celtic)
Stian Gregersen (Molde)
Haitam Aleesami (FC Rostov)
Omar Elabdellaoui (Galatasaray)
Martin Linnes (Galatasaray)
Birger Meling (Nimes)
Stefan Strandberg (Ural)
Jonas Svensson (AZ Alkmaar)
Leo Østigård (Coventry)
Patrick Berg (Bodø/Glimt)
Sander Berge (Sheffield United)
Markus Henriksen (Rosenborg)
Stefan Johansen (Fulham)
Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar)
Mathias Normann (Rostov)
Morten Thorsby (Sampdoria)
Martin Ødegaard (Real Madrid)
Mohamed Elyounoussi (Celtic)
Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund)
Jens Petter Hauge (AC Milan)
Joshua King (Bournemouth)
Alexander Sørloth (Leipzig)

Tre kamper

Det blir noen hektiske dager for det norske landslaget når de skal møte til ny samling om en ukes tid.

Norge skal først i aksjon i privatkamp mot Israel hjemme på Ullevaal stadion 11. november.

LES OGSÅ: Reagerer etter påstått Lagerbäck-krangling med Sørloth: - Håpløst og barnslig av Norge-sjefen

Så fortsetter laget med to viktige kamper i Nations League. Lagerbäcks utvalgte må reise til Bucuresti for å møte Romania 15. november, før de skal møte Østerrike borte tre dager senere.

Norge ligger på 2. plass i Nations League-gruppen med ni poeng. Østerrike har også ni poeng, men leder på grunn av innbyrdes oppgjør. Dermed blir de to neste kampene i turneringen svært viktige for Norges del.

Kommentarer til denne saken