RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagerbäck avslører Ødegaard-prat om fremtiden: - Tror han vet veldig lite

DISKUTERER FREMTIDEN: Lars Lagerbäck har snakket med Martin Ødegaard om neste sesong.
DISKUTERER FREMTIDEN: Lars Lagerbäck har snakket med Martin Ødegaard om neste sesong. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Martin Ødegaard har åpnet for nytt låneopphold fra Real Madrid.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):  Lars Lagerbäck tok tirsdag ut troppen til privatlandskampene mot Island og Panamá. Blant dem er Martin Ødegaard, som fortsatt er ute med skade i foten.

Ødegaard måtte av banen mot Heracles i den nederlandske toppdivisjonen, og har siden ikke spilt for Heerenveen. Det er nå ventet at nordmannen returnerer til moderklubben Real Madrid.

Spansk presse har tidligere skrevet at det er ventet at Ødegaard gjennomfører sesongoppkjøringen med Champions League-finalistene før man tar en avgjørelse rundt hans fremtid.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Flere faktorer

Hva som skjer til neste sesong vil også bli interessant for landslagssjef Lars Lagerbäck.

- Jeg har snakket veldig lite med han om fremtiden, og jeg tror han vet veldig lite selv. Så lenge han ikke vil at jeg skal prate om det .. jeg vet faktisk ikke. Vi har naturligvis snakket litt om dette, men jeg vet ingenting. Du får spørre ham, sier Lagerbäck til Nettavisen.

Den norske landslagssjefen er uansett veldig klar på at det er flere faktorer Ødegaard burde vurdere før neste sesong.

- Dersom han spør meg, så kommer jeg til å svare. På generelt grunnlag så synes jeg de skal vurdere det å trives sosialt, men selvfølgelig også at det er reelle muligheter på spilletid, sier Lagerbäck.

FØLGER MED: Martin Ødegaard, her fra en tidligere samling, har snakket om fremtiden med Lars Lagerbäck.

- Det synes jeg er det viktigste rådet fotballsmessig.

Den erfarne svensken ønsket ikke å snakke mye om skaden til drammenseren, men er klar på at han ikke er bekymret for 19-åringens langvarige fremtid.

- Jeg synes det er bedre at han har fått denne typen skade, fremfor en muskelskade. Da er jo risken at man kjenner det i en muskel og så kan ryke på en alvorlig strekning, slik som Sander Berge har gjort, sier Lagerbäck.

- Jeg kan ikke si at jeg er urolig, og det viktigste er at han er tilbake og spiller fotball når han er frisk igjen.

Les mer: - Real Madrid er usikre på Martin Ødegaard

Del av stammen

Under presentasjonen av den norske landslagstroppen på Ullevaal var Ødegaards navn inkludert. Selv om han ikke kommer til å spille eller trene, så føler Lagerbäck at hans tilstedeværelse er viktig.

- Han er en av disse jeg tror vil være med å tilhøre sammen i fremtiden, selv om det ikke er noen som vet det helt sikkert. Derfor synes jeg at det var viktig at han kommer med nå, spesielt fordi han ikke har vært med så mye tidligere, sier Lagerbäck.

Det tok nemlig tid før Lagerbäck tok ut Ødegaard i sine landslagstropper. Det var ikke før i Lagerbäcks syvende kamp, mot Makedonia, at Ødegaard fikk sin første start.

Lagerbäck er uansett klar på at han ser fremgang hos den tidligere Strømsgodset-spilleren, og tror ikke han trenger å måtte spille i en bedre liga enn den nederlandske for å blomstre

- Jeg tror ikke han trenger et høyere nivå. Det viktigste er at han havner i et godt fotballsmiljø og at han trener og spiller så godt som mulig. Det er førsteprioritet for alle spillere, sier Lagerbäck.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere