*Nettavisen* Sport.

Lagerbäck mer fornøyd enn spillerne

 

Lars Lagerbäck hadde en mer positiv oppsummering enn spillerne av årets siste landskamp. Hans lag er ubeseiret i ni kamper før det avgjørende omspillet om EM-plass i mars. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Spillerne var svært kritiske til prestasjonen i 2-1-seieren mot Malta, men landslagssjef Lars Lagerbäck hadde en mer positiv oppsummering.

– 20 minutter var bra, siden var det OK i visse henseende, framfor alt ved at vi kontrollerte hele kampen. Malta skapte nesten ingenting, men vi ble litt statiske etter de første 20 minuttene og klarte ikke å produsere så mye. Likevel hadde vi en del sjanser som vi burde ha utnyttet, sa han til NTB før flyavgang fra Malta tirsdag.

– Det var 20 gode minutter, mens resten var godkjent.

– De fleste spillerne sa at de ubevisst slapp seg litt ned og at det er noe som ikke skal skje?

– Ja, det er bra om de har den innsikten.

Tre kvarter ødela

Selv om Norge leverte en prestasjon under vanlig nivå, er laget ubeseiret i de ni siste kvalifiseringskampene. Lagerbäck er godt fornøyd med lagets prestasjoner i år selv om det ikke ble EM-billett.

– Om vi ser på prestasjoner og ikke resultater så gjorde vi en god kvalifisering. Det er de to hjemmekampene hvor vi ga fra oss 2-0-ledelse som ødela. En halvtime mot Sverige og et kvarter mot Romania kostet oss sluttspillplassen. Ellers har det vært bra, sa han.

Norge får en ekstrasjanse til å sikre EM-plass gjennom nasjonsligaomspillet i mars. Det er drøyt fire måneder til semifinalen mot Serbia på Ullevaal, og det blir travle måneder for Lagerbäck.

Nordisk EM-fest?

– Ja, det finnes mye å jobbe med, så det blir ikke noe problem å fylle tiden. Vi må planlegge det som skal skje i mars, og så skal denne sesongen evalueres, og vi skal holde kontakten med spillerne. I fall vi greier å kvalifisere oss til sluttspill må vi også forberede det. Hvor vi skal ha treningsleir og så videre, sa Lagerbäck, som også skal avgjøre om han vil lede laget også etter neste sommer.

I Sverige, Danmark og Finland er tre nordiske lag allerede EM-klare, og i mars skal Norge og Island prøve å slå følge. Det kan bli et sluttspill med tung nordisk deltakelse, og Lagerbäck er veldig lysten på å være med på det.

– Ja, definitivt.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.