*Nettavisen* Sport.

Lagerbäck tar over Nigeria

Foto: EPA/Scanpix

Det blir tur til VM i Sør-Afrika for svenskenes tidligere landslagssjef, Lars Lagerbäck.

27.02.10 13:09

Lagerbäck har i lengre tid vært i forhandlinger med nigerianerne, og lørdag ble det klart at trenerveteranen har takket ja til jobben.

Avtalen som er forhandlet fram innebærer at Lagerbäck blir landslagssjef for blant andre John Obi Mikel de neste fem månedene, skriver Expressen.

- Dette er en personlig triumf for Lars, sier den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell til avisen.

Til VM likevel
Dermed får Lagerbäck likevel oppleve sommerens verdensmesterskap i Sør-Afrika. 61-åringen takket for seg som svensk landslagssjef etter at han ikke klarte å føre laget til sluttspillet.

Til tross for at Nigeria er kvalifisert for VM valgte fotballforbundet i landet å sparke landslagssjef Shaibu Amodu for to uker siden. Siden har en rekke store navn vært knyttet til den ledige jobben – der i blant Louis van Gaal og Guus Hiddink.

Til slutt endte man imidlertid på fem kandidater, som alle ble kalt inn til intervju. Ved siden av Lars Lagerbäck var det Bruno Metsu, Glenn Hoddle, Ratomir Dujkovic og Sven-Göran Eriksson.

Valget falt til slutt på Lagerbäck, som har opplevd stor suksess om svesk landslagssjef. Han får med seg sin tidligere Sverige-assistent Roland Andersson som hjelper.

Gleder seg
Selv gleder 61-åringen seg til utfordringen som nå venter.

- Jeg er klar for jobben. Jeg har fulgt Nigeria lenge og glemmer ikke kampen mot dem i VM i 2002, sa Lagerbäck til den nigerianske avisen Punch nylig.

- Jeg vet hva jeg skal gjøre, for nigerianerne elsker fotball. Får jeg sjansen, vil gi dem fine resultater, tilføyde han.

Det er liten tvil om at svensken er offensiv, og den holdningen likte åpenbart nigerianerne. Så spørs det hva John Obi Mikel & co kan utrette i Sør-Afrika om drøye tre måneder. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.