RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagerbäck venter på Berge-avklaring


Sander Berge sto over også fredagens trening. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Sander Berge sto over også fredagens trening. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Belgia-proffen Sander Berge trente heller ikke fredag. Landslagssjef Lars Lagerbäck vet ikke om han rekker nasjonsligamøtet med Slovenia lørdag.

Berge har spilt mange kamper for klubblaget Genk den siste tiden og merker hardkjøret på kroppen. Torsdag sto han over landslagets fellestrening, og fredag var han heller ikke med da landslagssjef Lars Lagerbäck samlet sin tropp.

– Totalbelastningen de siste ukene har gitt litt muskulær stivhet. Derfor hviler Sander i dag og står over treningen, sa informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Svein Graff, til NTB før treningen.

Venter på svar

På sin pressekonferanse noe senere bekreftet landslagssjef Lagerbäck at Belgia-proffen sliter.

– Sander er fortsatt sliten i muskulaturen. Legene har ikke funnet noe, så forhåpentligvis er han bare sliten. Han er samtidig definitivt et spørsmålstegn, sa svensken.

Berge trente alternativt fredag og er ikke helt uaktuell for spill.

– Vi får ta en vurdering etter hvert. Forhåpentligvis kan han lade batteriene og være med. Jeg håper vi har en klar beskjed etter lunsj, sa Lagerbäck.

Nordtveit bedre

Han gikk langt i å avvise at Berge har fått ny kjenning med skaden som skapte problemer for ham tidligere.

– Ut fra det de medisinske sier, er det ikke det. Men jeg våger ikke gå i detaljer, sa landslagssjefen, som i stedet tror at Berges slitne muskulatur er et naturlig utslag.

– Det er ikke så vanlig å stå over to treninger slik som dette, men jeg tror du har en naturlig forklaring i at han er ung. Det er en herdelsesprosess. Det er nok en reaksjon han har fått, sa Lagerbäck.

Han bekreftet samtidig at Håvard Nordtveit er bedre etter sin forkjølelse. Hoffenheim-proffen er samtidig uaktuell til lørdagens kamp på grunn av karantene.

Norge møter Slovenia på Ullevaal lørdag og Bulgaria samme sted tirsdag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere