Gå til sidens hovedinnhold

- Laget har virkelig tro på meg

Og nå har Vegard Stake Laengen fått seg hus.

I desember ble det klart at Vegard Stake Laengen sykler for Bretagne-Séché Environment denne sesongen.

På kort tid har det skjedd mye i 23-åringens liv, og nå har han endelig funnet et sted å bo.

Stake Laengen vil bo i et hus i byen Auray, sammen med lagkamerat Eduardo Sepulvedo.

- Det er deilig å endelig få det i orden. I tillegg er huset ferdig møblert og alt, sier Stake Laengen til procycling.no.

Engelsktalende duo
Argentineren, som skal bo med Stake Laengen dette året, er fersk i gamet. Fra august i fjor syklet han som trainee for FDJ, før veien gikk til Bretagne-Séché Environment før årets sesong. Hvordan han og Stake Laengen kommer overens, gjenstår å se.

- Jeg har ikke møtt ham ennå, men vi har snakket en del på mail. Det var en grei løsning dette. Når man kjøper hus sammen, får man også mer for pengene. Det blir i tillegg mer sosialt på denne måten. Jeg trenger ikke å spise alene hele tiden. Det blir også lettere med trening, så dette var en fin løsning.

Stake Laengen overtok huset i dag (tirsdag), mens Sepulveda først ankommer den franske byen på søndag. Da blir det forhåpentligvis god stemning mellom de to eneste ikke-fransktalende på laget.

- Han virker til å kunne engelsk. Jeg mangler fortsatt litt på fransken, så da blir det nok vi to som snakker engelsk. Jeg har snappet opp en del fransk, og lærer litt hver dag, men jeg kan fortsatt ikke snakke fransk. I dag måtte jeg for eksempel ringe for å få nøkler til huset, og da ble det en blanding av fransk og engelsk.

Les også:- De vil at jeg skal kjøre Paris-Roubaix

Skade i kneet
I tillegg til å ha kommet seg inn i det nye huset, innebar tirsdagen en tur til legen.

På starten av året slet nemlig Stake Laengen med en sykkel som var for liten, noe som førte til smerter på baksiden av kneet. Nå, med den nye, spesiallagde sykkelen, trodde nordmannen at problemene var borte. På mandagens treningstur merket han imidlertid smerter på ny.

- Jeg har trent bra den siste uken, men i går begynte jeg å merke det i kneet igjen. Derfor var jeg hos legen, og der fikk jeg litt betennelsesdempende. Nå skal jeg ta det rolig i en uke, for å være på den sikre siden. Det er dumt, men det er sånn det er. Jeg er optimistisk til tiden som kommer likevel.

Formen melder unggutten om at er god, til tross for problemene han fikk på mandag.

Les også:Norges største sykkelproff sliter

Fornøyd med laget
Smertene på baksiden av kneet sørger likevel for en liten endring i nordmannens rittprogram. Istedenfor å kjøre Tour de Haut Var, sesongdebuterer Stake Laengen i Trofeo Laigueglia 16. februar.

- Det er bare én dag, istedenfor to som det er i Haut Var. Det blir nok litt hardt, da jeg har en rolig treningsuke før det.

Selv om han ennå ikke har kjørt ritt for sitt nye lag, har han fått et meget godt inntrykk av laget.

- Laget virker veldig bra. Treneren til laget bor bare 15 kilometer unna, så det blir nok en del motopes (trening i dragsuget bak scooter eller bil, red.anm.). Han hadde også veldig mye planer, så det blir nok litt mer samkjøring mellom ritt og trening enn tidligere. Oppfølgingen fra laget er bra, og de virker til å ha troa på meg. Inntrykket er kjempebra, avslutter Stake Laengen på vei hjem fra treneren.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken