*Nettavisen* Sport.

Laget Liverpool møter

Gratisplassen til Liverpool i Champions League har betydd Wales-tur for å spille kvalifisering. De møter Wayne Rooneys søskenbarn og svært mange fra sin egen by.

07.07.05 11:44

Når Liverpool løper ut på Anfield den 13. juli for å spille første runde i kvalifiseringen til Champions League, møter de det walisiske laget Total Network Solutions. Som navnet ikke spesielt godt skjuler, er dette et fullsponsed lag. Selskapet som står bak er en av de største leverandørene av datasystemer til bedrifter i Storbritannia.

Laget på sin side ble både cupmester og seriemester i Wales i sesongen som gikk etter tre sesonger som nummer to. Total Network Solutions oppstod i 1997 da klubben Llansantfraid fikk et tilbud de ikke kunne si nei til. Da Oswerty Town gikk nærmest konkurs i sesongen 2002/03, ble restende med på et samarbeid om en eliteklubb. Sistnevnte klubb var en av klubbene som var med på å starte klubbfotball i Wales.

Spillerne
Den store spilleren på TNS sist sesong var Marc Lloyd-Williams som laget 34 ligamål og totalt 42 mål for laget på 45 kamper. Lloyd-Williams har spilt for b-landslaget til Wales, og har vært innom klubber som Stockport, York og Halifax. I fjorårssesongen var Lloyd-Williams den spissen i Europa som laget flest ligamål for sitt klubblag, men på grunn av den lave UEFA-koeffisenten til Wales vant han ikke gulvstøvelen. Han har også totalrekorden for flest scorede mål i den walisiske ligaen.

Steven Beck er en annen spiller som kalles super-reserven på TNS. Han har startet alle kampene for laget i oppkjøringen til møtet med Liverpool, og er sannsynligvis i startelleveren. Beck er midtbanespiller og kommer opprinnelig fra Evertons U-lag. Han fikk en vennskapskamp for det andre Liverpool-laget. Fra Evertons u-lag kom også Tom Field.

Gerard Doherty er målvakten til TNS. Den nord-irske spilleren har u-landskamper for sitt lag, og har tidligere spilt for Derry City, etter at han ble frigitt fra Derbys u-lag.

Forsvarsspilleren Phil Baker er fra Liverpool og hans første klubb var Tranmere Rovers. En ny spiller på laget, som i følge klubbens hjemmesiden vil være en viktig spiller i sesongen som kommer. En annen spiller som tidligere har spilt for Tranmere er Tommy Holmes, som også spiller i forsvar. Spissen Johnny Lawless er også født i Liverpool.

Den kanadiske spissen John Toners første klubb var Liverpool, men han fikk aldri noen kontrakt med klubben. Har laget over 100 mål i den walisiske ligaen.

TNS har også en landslagsspiller i eks-Manchester United-spilleren Jamie Wood. Han har fått to landskamper for Cayman-øyene...

Søskenbarnet til Wayne Rooney, Thomas Rooney spiller også for TNS. Han ble ikke overraskende født i Liverpool og har tidligere spilt for Tranmere.

Oppkjøringen
TNS har spilt tre treningskamper før møtet med Liverpool. Den første, og den eneste seieren, var mot et sammensatt lag Anglesay Games - hvor de vant 2-1. Mot Glentoran og Portadown ble det tap 0-1 i begge kamper.

Her er hjemmesiden til TNS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag